SÅ mange fyre bliver i virkeligheden kede af det efter sex

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Måske har du selv prøvet at blive ked af det efter sex. Og det er der faktisk slet ikke noget underligt i. Maaaange piger oplever nemlig, at de sommetider bliver rigtig triste, når sex er overstået.
Men det gælder altså ikke kun for piger. En undersøgelse viser nemlig, at fyre OGSÅ kan blive kede af det efter sex.

Tidligere studier har egentlig vist, at det primært er piger, der oplever at blive ramt af tristhed efter sex. Men et nyt studie viser noget andet … For nej, du behøver altså ikke nødvendigvis at være pige for at blive ked af det efter sex.

Læs også: 5 ting, der sker for alle efter sex

Det viser sig nemlig, at nogle fyre faktisk lider af postcoital dysfori. En lidelse, der giver en følelse af vrede, angst, melankoli, irritation, tristhed eller depression efter sex. Det er ikke, fordi MANGE fyre lider af det. Men 41 procent af de fyre, der deltog i undersøgelsen fortalte, at de tidligere i deres liv havde oplevet postcoital dysfori. Og det kan jo i princippet blot være en enkelt gang … Men hele 20 procent fortalte faktisk, at de havde oplevet det i løbet af de foregående fire uger. Og der er da også noget, der tyder på, at op mod fire procent af alle fyre ofte oplever postcoital dysfori efter sex.

Læs også: Hvorfor græder jeg efter sex? Få svaret her

Hvorfor bliver man ked af det efter sex?

Egentlig findes der ingen endegyldig konklusion på, hvorfor fyre og piger bliver kede af det efter sex. Men tidligere har der været spekulationer omkring piger og deres mulige samhørighed og form for sammensmeltning, de måske oplever under sex. Men det er altså ikke noget, man ved med sikkerhed. Og i forhold til fyrene er emnet altså heller ikke undersøgt til bunds.

Læs også: 10 fyre afslører de mest åndssvage ting, der har fået deres kæreste til at græde