Hun var afhængig af sex: Det betød det for hendes liv

author
Mathilde Brandborg

For mange af os er sex forbundet med nydelse, velbehag og frihed. Det er også noget, vi dyrker med nogle vi holder af, eller måske en gang imellem nogle, vi møder på en bytur og har god kemi med. Sex er også typisk noget, vi i samfundet har tillagt mænd at være de største fans af. Det er meget stereotypt, at manden jagter kvinden og vil have sex, mens kvinden er mere afvisende og ikke ønsker sex lige så ofte. Men det er egentlig noget bullshit – faktisk har kvinden næsten lige så stor risiko for at blive afhængig af sex som manden.

Erica Garza er blandt andet med til at bryde med stigmaet om, at kvinder er nogle pæne væsner, der kun har elskovssex. Hun var dybt afhængig af sex. Det var så altoverskyggende for hende, at både hendes sociale liv og helbred blev sat i fare.

LÆS OGSÅ: Hjælper rebound-sex dig med at komme over din eks?

Når sexlysten bliver et fængsel

Ericas sexafhængighed var karakteriseret ved, at hun konstant søgte en orgasme. Hun kunne finde på at blive væk fra sociale arrangementer for at kunne være hjemme og onanere. Hun dyrkede også rigtig meget ubeskyttet sex med mange forskellige mænd. Hun var drevet af lykkefølelsen og spændingen – et klassisk mønster for diverse afhængigheder.

Selvrespekten blev parkeret i Ericas jagt på sex. Hun udsatte sig selv for potentiel fare ved at dyrke sex med mænd, hun ikke kendte – og ved at dyrke ubeskyttet sex. Hun kunne ikke afholde sig fra det, selvom hun rationelt set godt vidste, at det var usundt for hende på alle måder.

Det blev en ond cirkel for Erica, som blev rigtig ked af at have udsat sin krop for potentielle risici. Hun var både ked af det og flov, men jagten på sex overskyggede alle følelserne og blev til et selvdestruktivt mønster.

I dag er hun heldigvis ude af misbruget, men det fylder stadig meget hos hende. Det er anderledes at helbrede en afhængighed af sex end andre afhængigheder. Eksempelvis kræver det for alkoholikere og stofmisbrugere, at de tager en kold tyrker. Men sådan fungerer det ikke, hvis du er afhængig af sex.

LÆS OGSÅ: Er porno skadeligt for jeres sexliv?

Sådan ved du, om du er afhængig af sex

Der er en hårfin balance mellem at være afhængig af sex og bare være meget glad for sex. Især som kvinder oplever vi at blive kaldt nymfomaner, ludere eller billige, hvis vi har meget sex. Dette er nok primært på grund af den voldsomme stigmatisering som nævnt tidligere.

Hvis du har undret dig over, hvorfor du har mere sex end dine veninder, så forsøg at afklare med dig selv, hvad det er, der gør, at tingene hænger sådan sammen. Hvis du har meget sex, fordi du nyder det og synes, det er sjovt, så er du sandsynligvis helt normal. Men hvis du oplever, at dit store seksuelle behov udspringer af en eller anden form for usikkerhed eller tristhed, så vær lige lidt på vagt.

Husk, at du er hovedpersonen i dit eget liv.

Kilde: businessinsider