hvad er g-punktet

Sex

Hvad er G-punktet? Og sådan finder du det

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den august 8, 2018

Hvad er G-punktet egentlig? Har du undret dig over det? Har du forgæves forsøgt at finde dit eget? Eller har du totalt styr på det shit?

Hvad er G-punktet?

G-punktet er et område inde i skeden, som føles lidt anderledes end resten. Det er lidt forskelligt fra pige til pige, hvor det sidder. Men du er ikke i tvivl, når du finder det. Det er nemlig et meget erogent punkt, hvilket betyder, at når det stimuleres korrekt, oplever du en behagelig følelse, som kan lede til en orgasme. Det kan være lidt af en challenge at finde det – især for mænd, for det er ikke sikkert, at de kan mærke den forskel, der er i strukturen på huden, når de berøre det dejlige punkt.

G-punktet bruges også til at opnå den omtalte sprøjteorgasme. Hvis man stikker to fingre ind i skeden, finder G-punktet og laver ‘kom her’-bevægelser med fingrene, vil man opleve stor nydelse, fordi punktet stimuleres.

Sådan finder du G-punktet

Som sagt er det lidt forskellige fra pige til pige, hvor man præcis kan finde G-punktet. Derfor er det svært at angive et mål, man skal kunne følge. Dog siges det at befinde sig cirka 1-2 centimeter inde i skeden og oppe mod navlen. Oftest kan man mærke en ændring i hudstrukturen på selve punktet. Men den sikreste måde at finde det på er simpelthen ved at mærke dig frem. Når du mærker, at det kilder lidt ekstra, er du på rette vej. Du kan undersøge punktet, ved at bøje fingrene let opad (i den nævnte ‘kom her’ bevægelse). Nogle gange kan det også hjælpe, hvis du stimulerer klitoris samtidig. Så har du nemlig mulighed for at mærke forskel på de dejlige følelser.

Når du er blevet ekspert i dit eget G-punkt, kan du instruere din sexpartner i at finde det – det vil gavne dig og ham i sengen. Det kan føles bedre, når du har en partner til at stimulere det for dig, da du dermed kan fokusere hundrede procent på nydelsen.

Kilde: healthline