Hvorfor er det SÅ godt for sexlivet at sove hver for sig?

author
Anja Bruneskjold

Der er naturligvis flere ting, du og din partner kan gøre, hvis I vil have et bedre sexliv. Nogle gange handler det ganske simpelt om at tale sammen. Men andre gange handler det om at ændre vaner. Har I mon overvejet, om I fremover burde sove hver for sig? Et studie viser nemlig, at det faktisk har RET stor betydning for jeres sexliv.

Mere og bedre sex

Du ved måske allerede, at den måde I sover på, siger en hel del om jeres forhold. Men det gælder jo KUN, hvis I rent faktisk sover sammen. Ikke, hvis I foretrækker at sove hver for sig.
Og en britisk undersøgelse viser faktisk også, at det der med at sove hver for sig, slet ikke er så dårligt for et parforhold. Det lyder ellers, som om det KUNNE være skidt. Men hele 34 procent af de par, der deltog i undersøgelsen, hævdede det modsatte. Deres sexliv var blevet bedre, efter de var begyndt at sove hver for sig. De havde endda hver deres soveværelse. Og udover at have sex oftere end før, så var kvaliteten af deres sex altså også blevet bedre, efter de havde fået separate soveværelser.

Bedre sex af at sove hver for sig – hvorfor?

Lidt over halvdelen af de par, der i undersøgelsen fortalte, at de ikke sover sammen med deres partner, undgår det af heeelt andre årsager. I virkeligheden handler det altså slet ikke om et bedre sexliv. Den del er bare bonus. Den egentlige årsag handler nemlig om at snorke. Yes, den er god nok. Det er nemlig ikke ualmindeligt, at den ene i forholdet HADER, at partneren snorker. Der findes naturligvis adskillige tips til at slippe af med snorken. Men når nu det faktisk ligefrem har en postiv effekt på sexlivet, at man har hver sit soveværelse, hvorfor så ikke prøve det af?

I parforhold, hvor særligt den ene part snorker, kan der nemt opstå vilde skænderier – det fortalte personerne fra undersøgelsen i hvert fald. Så selvom man måske skulle tro, at det der med ikke at sove sammen måske ville skabe en distance mellem kærestepar, så giver det måske alligevel mening at lade være. For hvis man evig og altid bliver uvenner med sin partner, når man ligger i sengen, så er det måske ikke ligefrem sex, man har lyst til.

Men at sove hver for sig gør altså åbenbart, at man BÅDE undgår sin kærestes irriterende snorken, skændes mindre OG får bedre sex. Win!

Læs også: 6 situationer, du kender, hvis din kæreste snorker