Hvorfor har folk i 20’erne mindre sex end deres forældre?

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Der er naturligvis flere ting, du og din kæreste kan gøre, hvis I gerne vil fyre lidt op i soveværelset. Men det KAN altså også være, at jeres alder simpelthen bare er med til at afgøre, hvor ofte det sker. Ifølge en undersøgelse er der nemlig noget, der tyder på, at unge har mindre sex end deres forældre havde, da de selv var i midten af 20’erne.

I en britisk undersøgelse, hvor 33.000 mænd og kvinder deltog, fandt en række forskere ud af, at folk har laaangt mindre sex end for bare 20 år siden.
Så ja, i undersøgelsen viste det sig, at unge på cirka 25 år, er dem, der har mindst sex. Det handler ikke om, at en omgang sex pludselig tager kortere tid end førhen. I stedet er det hyppigheden, der har ændret sig gevaldigt.

Læs også: I denne alder har du bedst sex

Hvorfor er det, at unge har mindre sex?

Det kan godt være, at folk, der ser særligt én bestemt serie, har mere sex end andre. Men det ER altså ikke altid liiiige godt at stene for meget Netflix, HBO og alt muligt andet. Det KAN nemlig være med til at påvirke din lyst til sex. Eller måske i virkeligheden bare dine prioriteringer …

Forskerne bag undersøgelsen mistænker også, at det kan være det vilde pres fra samfundet, der har en del af skylden for unges mangelsfulde sexliv. Karriere, familieliv, fritid, sociale medier – og ja, TUSIND bolde i luften – fylder måske bare meget mere end førhen. Og derudover er der altså det med tv-vanerne. Selvom det er hyggeligt med en filmaften sammen med kæresten, så KAN det være, at det ville være ENDNU hyggeligere at lave noget heeelt andet sammen.

Over halvdelen af deltagerne forklarede dog, at de i virkeligheden ret gerne ville have mere sex, end de har nu. Men det er altså ikke noget, der bare kommer af sig selv. Måske skulle du planlægge en skøn date for dig og din kæreste?

Læs også: De prøvede en ny sexstilling HVER DAG i en uge – DET skete der