Den RIGTIGE årsag til, at mange kærestepar ikke har sex

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Lever du i et parforhold, hvor du og kæresten ikke har sex? Altså … Og hvor I ikke er tilfredse med det? Det er heeelt normalt. Men det kan VIRKELIG være ødelæggende for forholdet.

Måske plejede I at dyrke sex hele tiden – og nu gør I det nærmest aldrig. Men hvad er grunden egentlig? En undersøgelse viser, hvad der ofte er den rigtige årsag til, at mange kærestepar ikke har sex.

Der er naturligvis flere ting, der kan ødelægge dit og kærestens sexliv. Men nogle af tingene er måske bare ikke nær så indlysende som andre. Og den mest almindelige årsag har du højst sandsynligt slet ikke tænkt på.

Læs også: Hvad sker der, hvis man ikke har sex i et år?

Hvad er grunden til, at mange par ikke har sex?

Man kunne måske fristes til at tro, at det handler om sociale medier eller for meget fjernsyn. Og det ER da også årsagen til, at mange par ikke har så meget sex. Men det er altså ikke blandt de mest almindelige årsager.

I virkeligheden handler det om stress og travlhed. Der er simpelthen så mange mennesker derude, der er pressede af job, familie og alt muligt andet. Og det er der som sådan ikke noget galt med. Men for mange mennesker er det simpelthen bare FOR meget … Og så kan det for eksempel være svært at overskue at have sex.

Læs også: Elsker du denne type tabusex? Så har du det BEDSTE sexliv

Man kan stresse over at være stresset

Det kan måske lyde lidt skørt, men egentlig giver det jo ret god mening. Hvis man er stresset og virkelig gør alt for ikke at være det, kan det hele jo blive ENDNU mere stressende. Det er heller ikke unormalt, at man stresser over, at man er så stresset, at man ikke har sex … (Yes we know. Sætningen er nærmest stressende i sig selv). Og så bliver det altså ikke ligefrem lettere at få sexlivet til at køre, som man ønsker.

Måske vil det være godt for dig at øve dig i at slappe af. Ja, det er lettere sagt end gjort. Men måske KAN du faktisk godt prioritere din tid anderledes, end du gør nu. Skriv dine opgaver ned – helst i prioriteret rækkefølge. Det kan virke beroligende at sætte flueben ved hver enkelt opgave, når den er løst. I øvrigt er det ikke sikkert, at de alle SKAL løses samme dag. Og så har du måske tid til at lave noget, der ikke tager al din energi. Og undgå nu at stresse på forhånd – det kan ødelægge din dag meget mere end du aner.

Læs også: 4 nye vaner, der VIRKELIG ændrer dit sexliv