betydningen af Dead Vagina Syndrome

Sex

Kan du virkelig risikere at få ‘Dead Vagina Syndrome’, når du bruger en dildo?

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den april 23, 2018

Lad mig starte med at forklare betydningen af Dead Vagina Syndrome. For det lyder meget voldsomt og bestemt ikke som noget, man har stående øverst på sin bucket list. Dead Vagina Syndrome er et begreb, der er gået viralt på nettet, og det går ud på at blive følelsesløs i sin vagina efter at have brugt en dildo for meget.

Men er Dead Vagina Syndrome virkelig en ting?

Det er det IKKE ifølge Leah Millheiser, direktør for Female Sexual Medicine Program ved Stanford University School of Medicine. Til WomensHealth udtaler hun nemlig følgende:

‘Ideen om, at du kan ende med at blive helt følelsesløs i nerverne i din vagina og være ude af stand til at få en orgasme, er helt falsk. Hvis du har læst om Dead Vagina Syndrome på nettet for nylig, er det simpelthen kun, fordi det er en god overskrift og ikke, fordi videnskaben har talt.’

Dem, der tror, at Dead Vagina Syndrome (også kaldet DVS) er en ting, påstår, at brugen af dildoer kan resultere i, at du mister følelsen i din vajayjay over tidDet skal i princippet ses som en skade, hvor du er blevet overstimuleret dernede. Og rygtet går på, at du med tiden endda risikerer at miste evnen til at komme helt. Din orgasme er pludselig væk for altid. ‘Problemet med den idé er, at hvis du oplever at være øm forneden efter at have onaneret en masse ved hjælp af dildo, vil du opleve, at ømheden går væk igen – ret hurtigt endda’ – udtaler Leah. Det er altså ikke en ømhed, du vil hænge på for altid. Nerverne vil blive helt normale igen. Har du prøvet, at du er blevet øm efter en omgang med dildoen? Jamen så fortvivl ej, tag bare en pause.

Så som Carrie siger til Samantha, da hun er bange for, at hun har mistet sin orgasme for altid: ‘Du har masser af orgasmer til gode.’

Så bare rolig, det er umiddelbart bare en myte. En skrækkelig én af slagsen. Fortsæt du bare med at onanere med din dildo. Du kan blive øm, men det går væk igen, og du mister heller ikke evnen til at komme. Pyh! Og nu har du da i hvert fald også styr på betydningen af Dead Vagina Syndrome.

LÆS OGSÅ: 5 myter om sprøjteorgasmer