Kan man virkelig tabe håret ved at onanere?

Har du også hørt rygter om, at man kan tabe håret ved at onanere? Bliv klogere på, om det virkelig er rigtigt.

author
Anja Bruneskjold

Du ved sikkert allerede, at det ofte er din genetik, der bestemmer, hvornår du taber håret. Men har det mon noget på sig, når man taler om, at man faktisk kan tabe håret ved at onanere? Læs med her.

Hvorfor kan man tabe håret?

HVIS det er rigtigt, at man kan tabe håret ved at onanere, så er det (heldigvis!?) kun de søde mænd, det går ud over. Forklaringen lyder nemlig på, at det protein, der er i sæd, ikke kommer håret til gavn. Og det fører altså til hårtab.

Derudover er der faktisk også nogle, der påstår, at onani øger produktionen af hormonet DHT, som får hårsækkene hos mænd til at blive mindre – og på længere sigt får dem til at blive skaldede. Selvom denne forklaring KAN lyde næsten fornuftigt, så er vi altså stadig i tvivl …

Hvad med kvinderne?

For alle mennesker gælder det, at det er genetisk, hvornår man mister håret. Men for mange kvinder handler det altså også om “bare” at passe godt på håret. For eksempel er det ikke smart altid at samle håret i jordens strammeste hestehale. Det lægger nemlig en form for pres på det område, hvor håret er samlet. Og det får altså lokkerne til at tynde ud.
Derudover er det vigtigt ikke at slide alt for meget på håret, når man bruger høj varme eller kemiske produkter, hvis man vil undgå hårtab.

Det samme gælder i øvrigt for mændene.

KAN man så tabe håret ved at onanere?

Umiddelbart lader det altså til bare at være rygter. Der findes i hvert fald ingen videnskabelige beviser på det modsatte. Og HVIS det passede, ville man måske også se langt flere mænd derude, som var godt i gang med at tabe håret.

Så hvis din kæreste render rundt og ser lidt tyndhåret ud og måske ikke har så lange udsigter til at tabe håret fuldstændigt, så er det altså ikke ensbetydende med, at det er hans onani, der er grunden.

Læs også: 6 fyre afslører de skøreste steder, de har onaneret

Kilde: Women’sHealth