Klamydiaalarm! Se, hvor slemt det står til i din by

Har du klamydia? Det er der rigtig mange, der har.

author
Mette Pabst

Har jeg klamydia? Måske er det noget, du har spurgt dig selv om. Det er der nemlig rigtig mange, der har spurgt om flere gange. Desværre er det nemlig ret almindeligt at få.

Du har mødt en sød fyr i byen, som du slet ikke kan holde fingrene fra. I smutter hjem i lejligheden og giver den max gas i sengen. Og det hele er så frækt, at ingen af jer lige orker at finde kondomet frem.

Lyder det, som noget du kender? Bare rolig, vi har alle sammen været der. For så kommer tanken nemlig: Har jeg klamydia? Uden beskyttelse kan du være så uheldig at få en kønssygdom.

Og der er rigtig mange, der har kønssygdomme for tiden. Som i rigtig, rigtig mange!

Nye tal, som Berlingske har afsløret, viser, at der er rekordmange, der går rundt med klamydia, syfilis eller gonorré. Værst står det til i de store byer, hvor flest er smittet. Du kan se på det her kort, hvor galt det står til med klamydia der, hvor du bor.

Her er top 5 over de kommuner med flest klamydiatilfælde:

  • Frederiksberg
  • Gentofte
  • Glostrup
  • Struer
  • Holstebro

Så hvis du finder en fyr fra en af de her byer, så er det måske en god idé lige at have kondomet med i baglommen. Nej, ved du hvad? Det er ALTID en god idé …

Ham den søde har måske klamydia

Faktisk har der aldrig været så mange smittet med klamydia som i 2016. Og også tallene for gonorré og syfilis er steget.

Det er, som om mange af os helt glemmer, hvor skideubehageligt det er at få en sygdom forneden. Måske har du prøvet det med, at det gør ondt, når du tisser, eller du har mere udflåd end normalt?

Det kan også være, du slet ikke kan mærke det, men det betyder ikke, at sygdommen ikke er der. Og du kan også stadig smitte andre, selvom du ikke selv kan mærke symptomerne. Husk nu for syv sytten da, at kønssygdomme virkelig kan være farlige!

Har jeg klamydia? Så nemt er det at tjekke

Hånden på hjertet: Vi bliver ikke tjekket så ofte, som vi burde. Men det er fjollet, for det er så nemt lige at smutte forbi sin læge og få taget en test. Og så ved du jo med sikkerhed, at alt er, som det skal være dernede.

Læs også: Skøre måder, du kan fortælle ham, at du har fået en kønssygdom på

Det allerletteste er selvfølgelig, at du beskytter dig. Måske du tænker, at det er din fyr, der skal have kondomet med, men du kan jo også have et i baglommen eller i BH’en, når du går i byen. Så er du i hvert fald på den sikre side.

Og så behøver du slet ikke tænke på sygdomme, når I knalder, men bare nyde akten. Det er også meget sjovere.

Læs også: 7 grunde til, at det klør forneden