Kommer der tis ud, når man får en sprøjteorgasme?

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Der er SÅ mange myter forbundet med den kvindelige sprøjteorgasme. Og det ER da også en interessant størrelse. For hvad sker der, når man får en sprøjteorgasme? Er det som at tisse under orgasme – eller hvad? Nu skal vi altså til bunds i sagen. Hvis du har prøvet at få sprøjteorgasmer før, tillykke. Hvis du ikke har, kan du blive klogere på det hele nu. Alle kvinder kan få sprøjteorgasmer – så det skal da prøves, skal det ikke? Og så er det måske meget rart at vide, om det er tis, der kommer ud, når man netop får en sprøjteorgasme.

Læs også: Hvad er G-punktet? Sådan finder du det

Hvad er en sprøjteorgasme?

Ifølge Health betyder en sprøjteorgasme, at der kommer væske ud fra din urinrørsåbning, når du er ophidset eller får orgasme. Hvis du er i tvivl om, hvor din urinrørsåbning egentlig sidder henne, kan du blive klogere lige her. En sprøjteorgasme kan til en vis grænse sammenlignes med, når en fyr kommer. Men det er altså MEGET forskelligt, hvor meget væske, der kommer ud. Faktisk kan det være mellem 30 og 150 milliliter – altså op til omkring halvanden deciliter væske.

Kan jeg få en – og hvordan?

Mellem 10 og 50 procent af alle kvinder får sprøjteorgasmer. Men det ER altså muligt for alle at få en sprøjteorgasme. Og her skal der altså være fuld fokus på dit G-punkt. Hvis du kører solo, kan du prøve at bruge et par fingre eller en dildo. Hvis det er sammen med din kæreste, kan I prøve nogle af disse 6 sexstillinger, der vil ramme dit G-punkt hver gang.

Hvad er det, der kommer ud?

I et studie i sprøjteorgasmer fandt forskere frem til, at der var tis i den væske, der kom ud af de syv kvinder, der var med i studiet. Men altså … Det var syv kvinder. Et andet studie viste, at væsken fra sprøjteorgasmer kommer fra nogle kirtler, der sidder ved dit G-punkt og minder om fyres prostatakirtler. Og hvis man “samler” væsken fra en sprøjteorgasme sammen, er det mere hvidligt og grumset end urin, som jo er klar væske.

Så, altså … Forskerne er faktisk RET uenige om det her. Konklusionen må være, at der MÅSKE kommer en liiille smule tis med ud, når du får en sprøjteorgasme. Og det giver vel også fin mening – for det føles lidt som at tisse under orgasme, når dit G-punkt bliver stimuleret. Men det er altså OGSÅ en slags sexvæske, der kommer ud – på samme måde som fyres sæd.

Læs også: Har du hørt om en blandet orgasme? Sådan får du den