ENDELIG: Nyt præventionsmiddel til fyre er på vej

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Findes der egentlig et præventionsmiddel til fyre udover kondomet? Umiddelbart ikke. Men ifølge en undersøgelse er der altså noget, der tyder på, at dét snart bliver lavet om. Det skriver Expressen.

Læs også: Præventionen, du tror beskytter dig bedst, er årsagen til flest graviditeter

I øjeblikket er en gruppe forskere nemlig i gang med at undersøge forskellige former for prævention til fyre. De undersøger blandt andet mulighederne omkring p-piller, gel og salve. Og sidste nye skud på stammen er netop salven. Som skal smøres på skuldrene. Jep – på skuldrene. Det lyder skørt. Men salven på skuldrene skulle altså hæmme sædproduktionen hos fyre. Og jo mindre sæd, jo mindre sandsynlighed for graviditet hos kvinden. Forskerne understreger, at det ikke nødvendigvis er en permanent løsning. De vil nemlig gerne finde ud af, om fyrene kan nøjes med at smøre sig med salven for en periode – og hvor lang tid der går, før fyrenes sædproduktion igen er normal.

Læs også: DENNE ting i soveværelset påvirker dit sexliv negativt

Hvordan virker det nye præventionsmiddel til fyre?

Helt praktisk indeholder salven nogle af de samme ting, som findes i p-piller til piger. Så umiddelbart burde der jo ikke være den store forskel på de to ting. Til gengæld får fyrene mulighed for at komme lidt mere på banen, når det gælder prævention. Og selvom et kondom beskytter mod BÅDE sygdomme og graviditet, så er der jo altså stadig reeet mange derude, som bruger alle mulige andre former for prævention. Og her kunne det altså være rart med en anden form for præventionsmiddel til fyre også. Salven beskytter naturligvis kun mod uønsket graviditet … Så kondomet ER måske i virkeligheden stadig den bedste løsning, hvis man gerne vil beskytte sig selv og sin sexpartner mod sexsygdomme.

Læs også: 7 ting, vi ville ønske, fyre vidste om beskyttelse