SÅ mange kalorier forbrænder du, når du får en orgasme

author
Mathilde Brandborg

Sex er en fysisk aktivitet, der sagtens kan kræve overskud og en nogenlunde kondition. Det bringer pulsen op og får sveden frem på panden. Det kan altså godt tære på kræfterne at dyrke sex. Men om det rent faktisk tæller som en motionsform, det vil vi gå i dybden med. Hvordan påvirker det egentlig kalorieforbrændingen, når du rent faktisk får en orgasme?

Vi har før skrevet om, hvor mange kalorier du forbrænder, når du har sex. Men nu har vi rent faktisk fundet ud af, hvor mange kalorier du forbrænder, imens du får en orgasme.

Du forbrænder i gennemsnit tre kalorier i minuttet, når du har sex. Gennemsnitligt varer et samleje (selve akten) seks minutter – det betyder altså, at du forbrænder 18 kalorier på de seks minutter. Baseret på hjerterytme og længden på den enkelte orgasme, som i gennemsnit varer mellem 10 og 60 sekunder, betyder det altså, at du kun forbrænder tre kalorier under en orgasme. 

Selvom det ikke er overvældende, skal du ikke være ked af det. Der er nemlig mange andre fordele ved orgasmer. De er smertelindrende, søvndyssende, gode for dine kognitive funktioner og afhjælper psykiske belastninger som for eksempel stress. En orgasme er en sand humørbooster! Øhm, og så er det vel egentlig bare herrelækkert at få en orgasme, ikke?

Hvis du har tendens til at blive stresset eller angst, skal du altså gøre dig selv den tjeneste at dyrke noget mere sex. Om det så er med dig selv eller en anden. Optur!

Er du single, og synes du ikke, du får nok sex? Så har vi nogle tips til, hvordan du kan få en masse af det. Se selv HER!

Kilde: Men’s Health