får en orgasme

Sex

Så mange kalorier forbrænder du, når du får en orgasme

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den september 13, 2018

Sex er en fysisk aktivitet, der sagtens kan kræve overskud og en nogenlunde kondition. Det bringer pulsen op og får sveden frem på panden. Det kan altså godt tære på kræfterne at dyrke sex. Men om det rent faktisk tæller som en motionsform, det vil vi gå i dybden med. Hvordan påvirker det egentlig kalorieforbrændingen, når du rent faktisk får en orgasme?

Vi har før skrevet om, hvor mange kalorier, du forbrænder, når du har sex. Men nu har vi rent faktisk fundet ud af, hvor mange kalorier du forbrænder, imens du får en orgasme.

Du forbrænder i gennemsnittet tre kalorier i minuttet, når du har sex. Gennemsnitligt varer et samleje (selve akten) seks minutter – det betyder altså, at du forbrænder 18 kalorier på de seks minutter. Baseret på hjerterytme og længden på den enkelte orgasme, som i gennemsnit varer mellem 10 og 60 sekunder, betyder det altså, at du kun forbrænder tre kalorier under en orgasme. 

Selvom det ikke er overvældende, skal du ikke være ked af det. Der er nemlig mange andre fordele ved orgasmer. De er smertelindrende, søvndyssende, gode for dine kognitive funktioner og afhjælper psykiske belastninger som for eksempel stress. En orgasme er en sand humørbooster!

Hvis du derfor har tendens til at blive stresset eller angst, skal du gøre dig selv den tjeneste at dyrke noget mere sex. Optur!

Er du single og synes du ikke, du får nok sex? Så har vi nogle tips til, hvordan du kan få en masse af det. Se selv HER!

Kilde: Men’s Health