SÅ mange kvinder har i virkeligheden ondt under sex

SÅ mange har i virkeligheden ondt under sex

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Nogle gange kan man godt gå rundt at tro, at alle omkring en bare har et perfekt sexliv. Men både mænd og kvinder faker faktisk ret mange orgasmer. Og nu viser en undersøgelse fra The Independent også, at virkelig mange kvinder faktisk har ondt under sex.

Det britiske kondomfirma Durex har spurgt 1.200 briter om, hvordan de har det med deres sexliv. Og her bliver det faktisk lidt uhyggeligt. For hele 73 procent af de adspurgte kvinder har følt en form for ubehag under sex. Og en tredjedel af kvinderne får faktisk så ondt, at de er begyndt at have mindre lyst til sex. En ud af ti kvinder forklarer, at deres ubehag eller smerter under sex har en negativ påvirkning på forholdet til deres kæreste.

For lige at skære det ud i pap betyder det altså, at tre ud af fire kvinder har ondt eller har det ubehageligt under sex.

Men hvor gør det ondt?

I undersøgelsen havde kvinderne tre forskellige svar på, hvorfor de følte ubehag eller havde ondt under sex. En af grundene var, at sexstillingerne, de bruger med deres kærester, ikke er optimale for, at de kan blive tændt. En anden grund var, at kun en tredjedel af kvinderne brugte glidecreme, hvis de ikke var våde nok. Og den sidste grund til ubehag eller ondt under sex handlede simpelthen om, at kvindernes kærester ikke vidste, hvordan de skulle tilfredsstille dem.

Tips til smertefri sex

Det går jo ikke, at så mange kvinder har det ubehageligt eller ligefrem har ondt under sex. Men ro på! Hvis du føler ubehag eller smerter, når du har sex, er der forskellige ting, du kan gøre.

For det første er det selvfølgelig en god ide at snakke med din kæreste om jeres sexliv. Og så kan I prøve jer frem med disse syv sexstillinger, der lettere giver dig en orgasme. Hvis du ikke bliver så våd dernede, kan sex være rigtig ubehageligt og ja, gøre rigtig ondt! Derfor kan I overveje at prøve med glidecreme – så skulle tingene gerne køre som smurt.