Så meget påvirker din kæreste din sexlyst

Er du en af dem, der har mistet sexlysten? En undersøgelse viser, at det er ret normalt for piger, der har en kæreste.

author
Anja Bruneskjold

Har du en kæreste? Og render du rundt og føler, at du har mistet sexlysten? Sådan er der faktisk virkelig mange piger, der har det.

Har du mistet sexlysten?

Det er ikke så underligt, at din sexlyst hele tiden svinger og ændrer sig. Men det kan måske virkelig liiidt skørt, at man ligefrem skulle have mistet sexlysten, bare fordi man har fået en kæreste. Desværre er der faktisk overraskende mange piger, der har det sådan. Ikke sådan lige i begyndelsen af forholdet. Men efter nogle år.

I en finsk undersøgelse viser det sig nemlig, at mange piger efter at have været i et forhold i cirka syv år nærmest har mistet sexlysten fuldstændig. I hvert fald hvis man sammenligner med singlepiger.

I studiet undersøgte forskerne, hvor tilfredse piger generelt var med deres sexliv. De undersøgte også, hvor ofte de havde sex, og hvor ofte de fik orgasme. Og her var der altså et mønster, der tydede på, at piger i lange forhold faktisk mistede sexlysten henover årene. Faktisk mistede de lysten til bare at være intime med kæresten.
Det er naturligvis ikke alle, det sker for. Men måske er du en af dem, der faktisk også har mistet sexlysten lidt? Det kan der være flere årsager til … Men hvis det er noget, du gerne vil lave om på, kan du i første omgang forsøge at tale med din kæreste om det. For man kan nemlig saaagtens finde sexlysten frem igen – og det behøver slet ikke at være besværligt.

Får du stadig orgasme?

Nogle gange kan det godt være svært at få orgasme. Men umiddelbart var det ikke et kæmpe problem blandt de 2173 piger, der deltog i undersøgelsen. For selvom det viste sig, at piger ofte mister sexlysten i løbet af et forhold, så var det samtidig også tydeligt, at antallet af orgasmer ikke nødvendigvis dalede med årene. Og det er jo egentlig ret gode nyheder. Men det betyder altså alligevel ikke, at piger nødvendigvis er tilfredse med deres sexliv.

Læs også: 5 tips til at komme flere gange under sex