Så meget sex har folk på din alder

Folk har sex oftere, når de er yngre og mindre, når de er ældre.

author
Søs Lytjohan

Man hører så meget om, at man skal have en masse sex, men hvor meget sex har folk egentlig? Folk får jo det til at lyde, som om de er vilde kaniner. Men hvor ofte folk i gennemsnittet har sex, giver en ny undersøgelse dig svar på.

Læs også: I denne alder har du bedst sex

De 18 til 29-årige

Dette er gruppen, der oftest har sex. Måske giver det lidt sig selv, for hormonerne suser rundt i kroppen. I gennemsnittet har de sex to gange om ugen eller det, der svarer til 112 gange om året.

De 30 til 39-årige

Den næste aldersgruppe har sex cirka 86 gange om året. Der er altså et dyk med næsten 30 gange mindre sex på et år. Det er lidt sjovt at tænke på, når en undersøgelse har vist, at kvinder midt i 30’erne er den gruppe kvinder, der føler sig mest sexede. Samtidig er kvinder også mest aktive på sexfronten, når de er omkring 36 år.

De 40 til 49-årige

Her falder det ikke så meget, kun med knap 20 gange om året. Denne aldersgruppe har sex cirka 69 gange om året. Længere op i alder går undersøgelsen desværre ikke.

Hvorfor er det sådan?

Man kan jo aldrig være sikker, men noget tyder på, at jo ældre vi bliver, jo flere skader og mere sygdom kommer der ind i billedet. Det kan tage lidt af sexlysten. Men husk, det er kun gennemsnitstal, nogle har mere, nogle har mindre. Så du skal altså ikke føle dig presset af nogle tal – hav sex, når du har lyst til det.

Kilde: Refinery29