Sådan kan du se på folks øjne, om de har lyst til sex

Var du klar over, at dine og andres øjne kan afsløre, om de har lyst til sex? Se bare, hvad denne undersøgelse siger.

author
Anja Bruneskjold

Din sexlyst svinger hele tiden – og det er helt normalt. Men hvad gør du for at vise andre, NÅR du så rent faktisk har lyst til sex? Måske behøver du ikke at gøre så meget. Ifølge en undersøgelse fortæller både dine og andres øjne nemlig en hel del om sexlysten.

Når du og andre har lyst til sex …

De fleste er nok ikke i tvivl, hvis de selv har lyst til sex. Men det kan måske være liiidt svært at regne ud, om ANDRE har lyst til sex. Måske bør du kigge folk ekstra meget i øjnene. For ifølge en undersøgelse handler det nemlig om, hvordan mennesker kigger på hinanden.

I undersøgelsen blev en række deltagere, både mænd og kvinder, bedt om at kigge på forskellige billeder. Hurtigt fandt forskerne et mønster, som kunne fortælle, om det var romantik eller sex, deltagerne reagerede ud fra.

Her holder du blikket, når du har lyst til sex

Når deltagerne fik vist billeder af mennesker, som ledte tankerne hen på sex, var det helt tydeligt, at de lagde ud med at kigge på personens ansigt. Men kun ganske kort. For lynhurtigt gled blikket ned på kroppen – og her blev det hængende lidt. Det var altså tydeligt, at det primært var kroppen, der var i fokus, når deltagerne havde lyst til sex.

Læs også: De 6 mest upassende steder at blive liderlig

Hvornår handler det så om kærlighed?

Det lyder måske liiidt vildt at bruge ordet kærlighed, når det bare handler om, hvordan man kigger på folk. Men ligesom øjnene kan fortælle, om du eller andre hare lyst til sex, så kan øjnene altså også afsløre, om du kigger på en person på en mere romantisk måde.

Hvor sexlysten ofte får dit og andres blikke til at fokusere på en persons krop, er det ansigtet, der er i fokus, når det handler om kærlighed. Det handler i hvert fald om, at folk har det med at kigge mere indgående og altså grundigere på en persons ansigt, hvis man ser en mulighed for kærlighed.
Det er ikke sikkert, at hverken du eller andre tænker over det. Det er nemlig oftest noget, der sker helt ubevidst for os alle sammen.

Hvad så når folk hurtigt kigger væk igen?

Du har helt sikkert prøvet det der med at få øjenkontakt med en person, som du egentlig helst IKKE ville have øjenkontakt med. Nogle gange sker det bare – og så kommer man til hurtigt at kigge væk igen. Det gælder både, hvis DU kigger på en, og hvis en anden kigger på dig. Her er det langt fra sikkert, at det blik betyder noget. Hvis et blik hverken forbliver på kroppen eller ansigtet, kan det betyde noget helt andet … Måske har du bare en pæn jakke på. Eller også faldt den anden person bare i staver. Ofte er forklaringen helt simpel.

Læs også: Kinky sex: 5 ting, du IKKE vidste, du ville elske