5 ting, du VIRKELIG bør overveje, inden du har sex med en ven

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Sex med en ven: Go eller no go? Du føler dig godt tilpas i din vens selskab, og måske sex med en ven vil være liiidt mindre anspændt, end et akavet one-night-stand med en du knapt nok kender. Og I er jo begge enige om, at det kun skal være sex og ikke andet. Så hvad kan gå galt?
RET MEGET faktisk! Vi guider dig igennem de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden I hopper under dynerne.

Læs også: 5 ting, fyre ELSKER, at piger gør i soveværelset

Følelser

Det kan være svært at adskille sex og kærlighed. Også selvom I har aftalt klart og tydeligt ved begyndelsen af jeres lille eventyr, at det kun skal være sex. Når I bagefter ligger og kigger hinanden dybt i øjnene, så ved du aldrig, hvad der sker. Derfor bør du måske tænker over disse ting:

 • Du får følelser
  Hvis du får følelser for din ven, og de ikke er gengældt, kan afvisningen føles voldsommere, end hvis I ikke var venner i forvejen. Det kan måske sætte mange tanker i gang om dig selv. “Personen har jo valgt mig som ven og kan lide mig nok til at ville have sex med mig – så hvorfor føler han/hun ikke det samme?”
 • Begge ændrer mening
  Der er selvfølgelig også risiko for, at I begge udvikler følelser for hinanden. Umiddelbart lyder det jo bare skønt. Meeen – måske der er en grund til, at I hele tiden kun har været venner. Kunne du rent faktisk tænke dig et forhold med den her person? Hvis I har været venner længe, kan det også være, at du måske ved liiidt for meget om personen … Har du virkelig lyst til at kende ALLE de saftige detaljer om tidligere hooks ups, ekskærester og klamme sider ved din fremtidige kæreste?

Venskab

Du bør måske også overveje, hvor gode venner I egentlig er, og hvor meget venskabet betyder for dig.

 • Ikke så gode venner
  Er der mere at vinde ved udsigten til sex med din ven, end der er at tabe ved at miste ham/hende? Hvis du med hånden på hjertet kan sige JA, så har du sikkert svaret der. For mon I egentlig er SÅ gode venner endda?
 • MEN hvis det er en af dine virkelig tætte venner
  Hvis du bare ikke kan leve uden personen, så er det nok for risikabelt at smide sex ind i forholdet. Måske du hellere burde overveje, hvorfor du pludselig har lyst til sex med ham eller hende. Kan lyst til sex med din ven, som du er så tæt forbundet med, handle om mere end KUN fysisk tiltrækning og seksuelle behov? Eller kan det være udtryk for, at du er forelsket i personen? Igen; MÆRK EFTER. For hvis din ven ikke føler det samme, og I begynder at putte sex ind i jeres forhold, risikerer du at blive godt og grundigt såret.

I sidste ende er det DIT valg. Kun du kan mærke, hvad der føles rigtigt for dig. Hvad der kan virke som en god idé nu, viser sig måske at gå galt, men kun på den måde lærer du af dine fejl og bliver klogere.

Læs også: Er I egentlig bollevenner eller kærester?