10 overraskende grunde til, at du får bumser forneden

... Det er åbenbart ikke kun på grund af indgroede hår og herpes.

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Hvis du ALDRIG har prøvet at have bumser forneden, er du godt nok heldig. Det er nemlig meganormalt, og noget rigtig mange piger desværre døjer med. Du kender nok de mest almindelige grunde. Det kan være, at du barberer eller vokser dig forkert, så du får indgroede hår. Man kan også få bumser forneden, som i virkeligheden er HPV-relaterede kønsvorter eller herpes.

Men du vidste garanteret ikke, at der også er nogle RET overraskende grunde til, at du kan få bumser forneden. Med hjælp fra Medical News Today har vi sammenfattet en liste over ting, der måske er med til at give dig bumser forneden.

Læs også: 8 mærkelige ting, du har gjort ved dig selv forneden

1. Bind og indlæg

Det er totalt ufedt at lugte forneden. Det kan vi vist alle sammen blive enige om. Og der kan være flere forskellige grunde til, at din vagina har en lidt speciel odeur. Derfor tyer du måske til bind og trusseindlæg med duft. Men det skal du lade være med. De er nemlig FYLDT med parfume, som kan irritere din hud og give bumser.

2. Sæbe

Det samme gælder for sæbe. Hvis du får bumser forneden kan det være, fordi du bruger en parfumeret sæbe til kroppen. Så hellere en miljømærket, neutral sæbe.

3. Creme

Her er det igen parfumen, der er synderen. Hvis du bruger body lotion, der dufter af marcipangris eller Piña Colada, er den nok FYLDT med parfume. Og det kan altså irritere og give bumser.

4. Vaskemiddel

Mmm, velduftende tøj er bare det BEDSTE. Men ikke, hvis det giver dig bumser forneden. Hvis du pøser en masse AJAX og Bamseline i maskinen, bruger du alt for meget parfume i din tøjvask. Og det sætter sig i dit tøj, som rører ved dine inderlår. Skift til et neutralt vaskepulver i stedet.

5. Tøj

ELSKER du bare skinny jeans? Det kan godt være – men det gør din vagina og dine inderlår IKKE. Stramt tøj kan nemlig give bumser. Det gælder i øvrigt også syntetiske trusser. Så frem med bomuldstrussen.

6. Sæd

Hvis du ikke bruger kondom, når du har sex, er din vagina højst sandsynligt i kontakt med sæd. Og det kan altså irritere noget så grusomt. Nu bliver det måske lidt grafisk – men hvis der løber sæd ud af dig, som sætter sig på inderlårene og måske ikke bliver vasket af med det samme, kan det irritere og give bumser.

7. Tis

Du skal tørre dig ordentligt, når du har tisset. Tis er nemlig helt bakteriefrit, når det kommer ud, men ikke, hvis det sidder i længere tid på din hud. Så husk toiletpapiret – eller en kleenex, når du skal tisse bag en bil i en brandert.

8. Sved

Sved er en af de største bumsesyndere. For hvis du render og sveder i jeans i 30 graders varme om sommeren, bliver din hud MEGAirriteret. Det kan faktisk gå ind og give dig infektion i dine svedkirtler – og det giver bumser.

9. Svømning

Svømning er dejligt og sundt. Men du skal holde dig fra superbeskidte pools og skumle svømmehaller med sure smileys. Bakteriefyldt vand kan nemlig irritere din hud og give bumser forneden.

10. Sår

Hvis du (eller en anden, hæhæ) river dig i nærheden af din vagina, kan du få et lille sår. Og det kan lynhurtigt blive inficeret, når det sidder, hvor det gør. Så rens det lige lige noget antibakterielt, hvis uheldet er ude. Just in case.

Læs også: 7 grunde til, at det klør forneden