Fedtet hud

Skøn

3 ting din hud prøver at fortælle dig

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den oktober 3, 2016

Et hurtigt kig på din hud, og den afslører en del om dig. Din hud er nemlig din krops største organ, som beskytter dig. Og det giver altså mulighed for at kigge lidt grundigere på din generelle sundhed og vaner. Oplever du for eksempel at have fedtet hud? De her tre tegn er de mest almindelige ting, huden afslører om mennesker.

1 Du er tør under øjnene

Hvis huden under øjnene er tør, er det fordi, du ikke drikker nok vand. Dehydrering får din tynde, fine hud omkring øjnene til at blive stram og krøllet.

Heldigvis kan du gøre noget ved det. Drik mindst otte glas vand hver dag, og du vil hurtig se en forskel. Når det bliver koldere udenfor er det også en god idé at bruge en fugtgivende øjencreme hver dag.

2 Du fedter mere end normalt

Nogle perioder har du mere fedtet hud, end normalt. Og går din pande olie-amok for tiden, kan det være fordi du renser for meget – netop fordi du ikke vil fedte. Men det kan faktisk sætte gang i olie-produktionen.

Tag en periode hvor du kun renser med vand om morgenen og så med en skummende rens om aftenen, for at fjerne skidt, snavs og makeup.

3 Du får bumser omkring din mund

Har du tendens til at få mange bumser omkring din mund, så er det med at få fingrene væk. Du rører nemlig dit ansigt alt for meget. Hvorfor? Fordi du har mange bakterier på fine fingre som du spreder rundt i dit ansigt, og vupti, så kom der lige en bums mere. Og man må i øvrigt heller ikke forstyrre en bums, der er på vej – det gør den kun sur og den vender tifold tilbage og ender med at blive kæmpestor.

Næste gang du af ren vane rører dig ved hagen eller din mund, så husk hvor mange ting du har rørt, siden du sidst vaskede hænder med sæbe. Fy føj, det var sgu en del. Så væk med nallerne og det vil gøre en stor forskel.

Mere om