Skøn

4 forkerte måder du bruger din deodorant på

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den september 9, 2016

Det er måske ikke lige noget du snakker højt om, og så er det jo godt, at du kan læse om det her. Deodoranter. Irritationer over at du ikke føler de virker, eller de får det til at klø eller måske noget helt tredje. Én ting er sikker; der er noget, du gør helt forkert.

1 Du bruger det forkerte produkt

Hvis du er bekymret for at komme til at lugte i løbet af dagen, så er deodoranten selvfølgelig vejen frem. Men noget du skal vide er, at der er forskel på deodoranter og antiperspiranter. Den karakteristiske forskel mellem de to er, at antiperspiranter indeholder aluminiumklorid, der bruges til sved. Derfor er det slet ikke nødvendigt, at du bruger noget med antiperspiranter, med mindre du bliver ualmindelig våd under dine arme.

2 Det er bare ikke helt nok

Nogle gange kan en enkelt swipe ikke gøre det. Hvis du lige pludselig får et hedeslag, og sveder som gik du en tur i ørkenen, skal du have nok deodorant på. Der kommer sved ud af alle kirtlerne under armen, så det hele skal være dækket af din deodorant. Det gælder både hvis du bruger noget antiperspiranter eller bare er bekymret for at kunne lugtes, når du kommer gående længere nede ad gangen.

3 Himmelsk må være det rette ord

Du vil ikke risikere at komme til at lugte af sved, så du bruger en deodorant med duft i. Desværre er det bare sådan, at det kan give dine armhuler en forfærdelig kløe, især hvis du i forvejen lider af eksem eller følsom hud. Hvis du i stedet bruger en deodorant uden duft, og så sprøjter lidt parfume ud i luften foran dig og med lukkede øjne går ind i den lille parfumesky, går du ikke glip af af dufte himmelsk.

4 Du har brugt den samme deodorant i hundrede år

Du fandt en deodorant, der var helt fantastisk, og den virkede bare. Lige det du søgte. Og du har holdt fast i den lige siden. Men det er som om, at den bare ikke rigtig virker længere. Har de lavet noget om i den? Nej, det er sikkert bare fordi dine svedkirtler har vænnet sig til den. Så det eneste du kan gøre i dette tilfælde er at bruge en ny i en periode, og så kan du se, om den gode gamle igen kan virke optimalt.

Mere om