Gravid på p-piller

Skøn

4 måder, du kan blive gravid på, selvom du tager p-piller

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den oktober 20, 2017

Hvis du ikke ønsker at blive gravid, kan tanken om, at det kan ske, selvom du er på p-piller, være ret skræmmende. Men jo, du kan faktisk blive gravid på p-piller, hvis der sker disse fire ting, mens du er på pillerne.

LÆS OGSÅ: Kan p-piller gøre dig deprimeret? Få svaret her

1 Du har glemt en pille

Hvis du har glemt en pille, tænker du måske Herregud, det var bare en enkelt pille. Big deal!? Men det er faktisk her, fejlen ligger, for det ER en big deal. Med mindre du ønsker at blive gravid. For at du er ordenligt beskyttet, kræver det, at du tager ALLE piller i pakken. Du behøver ikke tage p-pillen i præcis samme sekund hver dag, men det er vigtigt, at du ikke skipper en pille.

2 Du tager andet medicin ved siden af

Du har sikkert fået stillet spørgsmålet hos lægen før: “Tager du andet medicin?”. Det er ikke for sjov, at lægen spørger om dette. Det er nemlig relevant, da flere typer medicin kan gå ind og forstyrre hinanden, hvis du tager dem samtidig. Det kan have den effekt, at de ikke længere har nogen virkning på dig. Det samme kan ske med dine p-piller. Det gælder heldigvis ikke ved helt “almindelig” medicin som antibiotika.  Det eneste antibiotika, der kan påvirke virkningen, er stoffet Rifampicin, og det er kun noget, du får, hvis du har tuberkulose, så du er sikkert safe. Men der er også specifikt medicin mod svampeinfektioner, der kan påvirke dine p-piller, så det er altid en god idé at nævne, hvilke p-piller du tager, når din læge vil udskrive ny medicin til dig.

3 Du er lige begyndt at spise dem

Når du begynder at tage p-piller, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvor du er i din cyklus. Hvis du starter på p-pillerne, lige efter din menstruation er stoppet, er du beskyttet af pillerne. Men hvis du for eksempel starter på pillerne i midten af din cyklus, kan du risikere stadig at blive gravid på p-piller. Der sker ikke noget ved at starte der, men så skal du og din kæreste altså huske at bruge kondom, hvis I ikke ønsker en baby på vej. Hvis du starter på p-pillerne der, skal I bruge kondom de første syv dage – derefter er du beskyttet.

4 Du opbevarer dem et varmt sted

Hvis du er typen, der har dine p-piller i din pung eller i køkkenskabet over ovnen, er det en stor fejl, du begår. Det er vigtigt, at dine p-piller bliver opbevaret under 25 grader, ellers risikerer du, at de bliver beskadiget. Fugt er heller ikke godt for dem, så badeværelset er heller ikke et smart sted at opbevare dem. Hvis du vil undgå at blive gravid på p-piller, så skal du i hvert fald sørge for at opbevare dem et fornuftigt sted.

 

Kilde: EliteDaily