4 tegn på, at du faktisk har en deprimeret vagina

Har du overvejet, om du har en deprimeret vagina?

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Vidste du, at du faktisk kan have en deprimeret vagina? Den er god nok. Og det har ikke noget at gøre med, når du har menstruationssmerter. Det handler heller ikke om, at du måske har fået klamydia eller HPV.

At have en deprimeret vagina handler om noget helt andet. Det er nemlig en sygdom, der hedder vulvodyni. En sygdom, der faktisk rammer rigtig mange danske kvinder. Men hvilke tegn skal du holde øje med for at opdage om du har en deprimeret vagina eller ej? Det kan du læse om her.

Læs også: Kan P-piller gøre dig deprimeret? Få svaret her

1. Det klør

Dine bryster kan klø – og det er der ofte en grund til. Der er også flere forskellige grunde til, at din numse kan klø. Og der kan selvfølgelig også være alle mulige grunde til, at din vagina klør. Men hvis du har en deprimeret vagina, er det altså ikke, fordi du har svamp.

Du kan nogle gange have mere udflåd end normalt. Hvis din udflåd er helt normal, men det stadig klør, lider du måske af vulvodyni. Og så kan din læge faktisk udskrive recept på antidepressiv medicin – det skulle virke.

2. On fire

På engelsk bliver vulvodyni kaldt for burning vulva syndrome. Og det er der en god grund til. Vulvodyni omhandler nemlig din vulva. Er du i tvivl om, hvad vulva egentlig er for en størrelse? Så bliv klogere her. Hvis din vulva bare brænder, som var den on fire, skal du måske et smut til lægen. Så kan det nemlig være, at du har en deprimeret vagina.

3. Du er øm hele tiden

Der kan være mange forskellige grunde til, at din vagina nogle gange gør lidt ondt eller føles øm – måske du har en tampon i eller nogle af disse andre ting. Men hvis du er øm HELE tiden lider du måske af vulvodyni. For hvis du har en deprimeret vagina, kan det være et sandt helvede at bruge tampon, have sex, dyrke motion eller bare sidde stille på en stol.

4. Sex er ikke sjovt længere

Der kan være mange grunde til, at sex kan gøre ondt. Måske har du oplevet nogle af disse overraskende grunde? Faktisk er der ret mange piger derude, der har ondt, når de har sex. Og det er jo ikke meningen.

Et af de tydeligste symptomer på, at du har en deprimeret vagina og lider af vulvodyni, er, at det gør megaondt, når du har sex. Så ondt, at du måske hellere vil være fri. Hvis smerter i din vulva påvirker dit sexliv, skal du skynde dig et smut til lægen.

Læs også: 5 måder, du kan tale med din kæreste om jeres sexliv