5 grunde til, at du skal vaske dine makeuppensler

Det er ret vigtigt, at du vasker dine makeuppensler

author
Søs Lytjohan

Hvis du hører til dem, der ikke gider at vaske makeuppensler, fordi det bare er kedeligt, så får dette måske dig til at skifte mening. For gisp, det er ret klamt, det der kan ske, når du ikke vasker dine pensler. Gør det til en vane at vask dem en gang om ugen.

LÆS OGSÅ: 10 makeuppensler, du har brug for

Du kan få øjenbetændelse

Du har sikkert hørt, at du skal skifte din mascara ud hver anden måned, for de bliver fulde af bakterier og kan give øjenbetændelse. Det er helt sandt, og det samme gælder de pensler du bruger omkring dine øjne. Du skal ikke skille dig af med dem, men du skal rense dem en gang om ugen, så du ikke får øjenbetændelse.

De indeholder døde hudceller

Når du bruger dine pensler, så er det faktisk også en mild exfoliering du laver. Hvis du ikke renser dine pensler, holder de fast i de døde celler og fylder din pensel, og du masserer dem rundt i ansigtet.

Din makeup bliver grim

Hvis du ikke vasker dine pensler, bliver fedtet fra din hud blandet med dine døde hudceller. Det giver pensler, der ikke længere er bløde med lækre hår, men med klistrede hår, og derfor bliver din makeup ikke længere så pæn. Det lyder måske mærkeligt, men det gør altså en stor forskel.

Du ødelægger dine børster

De holder bare ikke lige så længe, når de er fulde af makeup-rester. De mister deres form, og hårene kan falde ud. Hvad er så pointen med at købe en god og dyr børste? For slet ikke at nævne, at der kan komme små dyr i dem.

Du kan få bumser

En bakteriebombe kan man vist roligt kalde dine pensler, hvis du ikke vasker dem. Når du så masserer bakterierne rundt i dit ansigt, vil du rende rundt med dem hele dagen – ret klamt, ik’? Det er vist bare om at vaske makeuppensler lige nu og her.