Skøn

5 skønne ting du kan bruge æble-eddike til

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den september 16, 2016

Tænker du, at æble-eddike hører til i køkkenet? Kunne du forestille dig at bruge det i din skønhedsrutine? Nej? Nå, men det kan du altså sagtens begynde at gøre.

1 I ansigtet

Bland æble-eddiken med lidt vand og brug det som skintonic. Forholdet skal være en del æble-eddike og fire dele vand. Æble-eddike er god mod uren hud, fordi det er antibakterielt, og så balancerer det hudens naturlige PH-værdi. Her kan du læse, hvorfor du skal bruge skintonic.

2 På huden

Når du er solbrændt, skal du dyppe en ren klud i æbleeddike, og dup det på din hud, så du bliver våd af det. Du vil med det samme mærke, den brændende følelse forsvinde. Bagefter kan du smøre de brændte områder i kokosolie blandet med peppermynteolie (der køler) og lavendelolie (der heler), mens din hud er fugtet af æble-eddiken.

3 I badevandet

Bland æble-eddike i dit badevand, når du tager et karbad, for at få silkeblød hud. Det har nemlig en let exfolierende effekt, der fjerner dine døde hudceller.

4 På benene

Brug det efter du har barberet dine ben for at undgå knopper. Ganske simplet fugter du en vatrondel i æble-eddike og smører dine ben ind i det. Så undgår du at der kommer ophobninger af bakterier.

5 På fødderne

Lav et fodbad med æble-eddike for at fjerne lugt. Hvis du gerne vil have mere inspiration til fodbad og fine fødder, så læs her.

Mere om