Annonce

5 ting, du kan gøre for at forebygge svamp forneden

Ting, du kan gøre for at undgå svamp i underlivet

author
Emilia Jacobsen

Har du prøvet at have svamp i underlivet? Måske har du endda prøvet det op til flere gange? Det er virkelig ikke særlig rart – det både klør og irriterer. Heldigvis er der et par ting eller fem, du kan gøre for at undgå at få svamp dernede. Lyder det ikke godt? Som bonus er nedenstående fem ting også generel pleje af dine nedre dele, og det har vist aldrig været dårligt for nogen.

1 Hold dig fra trusser af syntetisk materiale

Svamp kan godt lide fugt, og derfor skal du så vidt muligt undgå fugt forneden. Syntetisk materiale som polyester og akryl holder på fugten. Det lukker simpelthen fugten inde, og det gør det altså til et perfekt sted for svampen at gro. Derfor skal dine trusser helst ikke være lavet af et syntetisk materiale, men derimod i stedet af eksempelvis bomuld.

2 Brug plejende og lindrende produkter

Det kan være rigtig rart at føle sig ekstra beskyttet imod svamp, og det kan du gøre ved at bruge plejende produkter dernede. Du kan eksempelvis bruge Femi daily fra Australian Bodycare, som er en forebyggende gel. Gelen indeholder Tea Tree Oil, som har en meget kraftig duft, men som netop er den ingrediens, der modvirker de bakterier, der giver kløe, irritation og lugtgener. Det er en naturlig ingrediens, og derfor er den utrolig mild mod din hud. På den måde beskytter du din sarte hud forneden, for ja, det er og bliver det sarteste område på kroppen. Det gælder om at passe på det.

3 Undgå at bruge trusseindlæg for ofte

Har du det med at gå med trusseindlæg hver dag? Så er det en rigtig god idé at stoppe med det nu. Trusseindlæggene er nemlig, ligesom de syntetiske trusser, med til at holde miljøet dernede fugtigt, og det går altså ikke, hvis du vil undgå svamp.

4 Brug aldrig almindelig sæbe ved vask dernede

Vi har sagt det før, men vi siger det gerne igen: Brug ikke din helt almindelig sæbe til at vaske dig forneden. Dine nedre dele er simpelthen ikke lavet til at kunne klare de stoffer, der findes i sæbe. Skeden er generelt rigtig god til at neutralisere sig selv, men du kan også sagtens bruge en intimsæbe, hvis du ønsker at vaske dig grundigt. Lige så snart den naturlige balance i skeden er ødelagt, er der større risiko for at få generel irritation, men også svamp, og det er jo netop det, du gerne vil undgå, ikke?

5 Sørg for, at der er helt tørt dernede

Ja, lad os lige snakke om det der fugt igen. Det er altså rigtig vigtigt, at du sørger for at holde det helt tørt dernede. Svamp lever af fugt. Så hvis du døjer med generel irritation forneden eller har haft svamp flere gange, så kan det være, du er nødsaget til at bruge alternative midler. Du kan for eksempel snuppe hårtørreren indimellem – ja, altså for at tørre dig forneden, når du har været i bad eksempelvis.

Er skaden allerede sket?

Føler du ubehag, kløe og irritation dernede? Så har du muligvis fået svamp og skal derfor selvfølgelig søge læge, så du kan få midler, der bekæmper svampen direkte. Men udover det er det en god idé at bruge Femigel fra Australian Bodycare, som har en rigtig god virkning på de bakterier, der slet ikke er velkomne dernede. En undersøgelse viser faktisk, at gelen har fjernet ubehag forneden hos 9 ud af 10 kvinder. Gelen kan altså hjælpe dig med at lindre kløen, irritationen og lugten dernede.

 

Artiklen er sponseret af Australian Bodycare – se mange flere gode råd og tips på deres side!