5 ting, du skal vide om din appelsinhud

Der er ting, der er nødvendige at vide om appelsinhud. Fx er det arveligt, og man kan fjerne appelsinhud

author
Emilia Jacobsen

Appelsinhud, hvad er det for noget? Det er vist de færreste, der stiller det spørgsmål – det er nemlig noget, vi alle sammen har. Ja, også dig, der ikke liiiige umiddelbart kan se det. Du har det et sted. Det gør appelsinhud til en så normal ting, at vi også burde snakke lidt mere om det. Og hvad ved du egentlig om det appelsinhud, du ser rundt omkring på din krop? Kan man for eksempel fjerne appelsinhud? Og er det virkelig arveligt?

Læs også: Kan foam rolling få appelsinhud væk? Få svaret her

1 Appelsinhud kan være arveligt

Den er god nok, hvis din mor for eksempel har en tendens til meget appelsinhud og måske fik appelsinhud i en tidlig alder, kan du også have lettere ved at få det. Det KAN nemlig være arveligt. Så frygt ej, du behøver ikke tage skylden.

2 Det er kun dig selv, der tænker over din appelsinhud

Helt ærligt, så er det ligesom med så mange andre usikkerheder omkring din krop. Det er og bliver kun dig, der lægger mærke til det. Det er nederen, at man skal bruge så meget tid på at tænke over det, I know, og derfor burde man jo bare lade være. Lettere sagt end gjort, ja! Men hvis nu du prøver at tænke på, at det netop kun er dig selv, der lægger mærke til appelsinhuden, kan det måske hjælpe på det.

3 Det latinske navn er cellulite

Når du hører om cellulite, er det altså appelsinhud, der er tale om. Cellulite er det oprindelige navn og beskrives bedst som fedt under huden, der hober sig op i små rum. Det er derfor, du kan se små buler på huden. Bindevævet, der omkranser fedtet i rummene, bliver mere og mere presset, jo mere fedt der er. Og så opstår de små buler altså. Når du kigger på en appelsin, har den også en struktur med små buler, og det er derfor, det i sin tid er blevet kaldt appelsinhud.

4 Du SER dejlig ud trods din appelsinhud

Wow, vidste du det? Måske er du ikke helt klar over det, fordi din appelsinhud er en af dine største usikkerheder, men der tager du fejl. Du ser nemlig helt fantastisk ud – OGSÅ med appelsinhud. Du bliver nødt til at tænke på, hvor normalt det faktisk er. Og ofte er det også bare en del af din udvikling. Tag det med, for du ser dejlig ud!

5 Du KAN godt få bugt med det meste appelsinhud

Selvom du ser helt fantastisk ud OGSÅ med appelsinhud, findes der altså muligheder for at slippe lidt af med det. Det er jo også helt i orden, at du gerne vil gøre bugt med det, hvis det virkelig er noget, der generer dig. Og så er det heldigt, at det er en mulighed at fjerne appelsinhud. Appelsinhud består som sagt af fedt, og det betyder altså, at vejen frem er sund kost og motion for at fjerne appelsinhud. Fastere muskler får fedtet til at syne mindre, og sådan er det bare.

Læs også: 4 måder, der kan hjælpe dig med at droppe sukker for en stund