jeg har bumser på brysterne

Skøn

5 ting der udtørrer din hud

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den november 1, 2016

Du kommer ud af det dejligste varme bad, og så sker det. Det føles som om din hud krymper. Huden strammer og det klør. Kender du følelsen? Så skal du lige følge op på de her ting, der udtørrer din hud.

1 Du fyrer op

Lag på lag tøj derhjemme er ikke lige dig. Næ nej, du er meget mere til et hjem i 25 grader og shorts og t-shirt. Så er det lidt mere som sommer året rundt. Men varmen udtørrer din hud, og du ender med at blive knas tør. Det er bedre for din hud at ønske efterår og vinter velkommen, og så bruge en ekstra sweater og hygge under et varmt tæppe.

 

Du burde også læse: Spis dig til en smuk og strålende hud

2 Du giver op

Du har prøvet at smøre din hud ind et par gange, men det var bare nogle meganederen oplevelser – så du endte med at droppe projekt “baby-hud” helt. Gå ind i kampen igen, men vær klar over, at der er forskel på en body lotion og en body creme. Lotion er tyndere og god til normal hud. En creme er fyldig og ideel til den tørre hud.

3 Du glemmer det

Badet var skønt, men hvad var nu det. Du har fået tre snaps og en SMS, som du lige skal tage dig af. Og før du får set dig om, så har du ligget på sengen en halv time. Når din hud er blevet helt tør, og ikke længere varm efter badet, har din bodylotion svære ved at trænge ind. Så brug et minutter på at smørre dig ind, så snart du har duppet dig tør med dit håndklæde. Massagen du giver dig selv ved at smøre dig ind, hjælper også i kampen mod appelsinhud.

Din sæbe er for skrap

Du vasker dig ren, og det er jo godt – faktisk er det jo derfor, du går i bad. Men er du knas tør, og din hud ligner krokodillehud, så kan det være at din sæbe er for hård for din hud. Og at du måske bader i al for varmt vand.

 

Du burde også læse: Sådan renser du din hud på den helt rigtige måde

 

5 Du fugter ikke

Din hud er lavet til at fugte sig selv, det er rigtig nok. Men den er ikke lavet til, at du går i bad hver eller hver anden dag. Så fugt din hud, når du har været i bad, og hjælp den lidt på vej.

6 Du kan have et helt andet problem

Hvis du har nogle tørre områder, som du synes, du slet ikke kan få bugt med, så kan det faktisk være, at du har eksem. Så tag hellere forbi din læge en ekstra gang, for at få en professionel til at kigge på de irriterende tørre pletter.

 

Mere om