Parfume fejl

Skøn

6 fejl du laver, når du bruger parfume

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den november 29, 2016

Du bruger jo parfume, fordi du synes, det er fedt at dufte godt, og nyder at få komplimenter for den. Og det burde være lige til at bruge parfume, men af en eller anden grund, så er det altså slet ikke så lige til. Langt de fleste laver nemlig disse seks  parfume fejl.

1 Den står det forkerte sted

De må ikke stå i badeværelset, hvor det skiftevis bliver varmt og koldt – det ødelægger duften. Det samme gør sollyset, hvis du har parfumerne stående fremme. Det bedste er faktisk, hvis du har dine parfumer stående i skabet i soveværelset. Så undgår du, at det bliver for varmt, og sollyset kan ikke ødelægge dine dufte. Perfekt sted!

2 Du dupper på parfumen

Det er sikkert en vane du har, for så tørrer den hurtigere, men her er der faktisk to fejl, du laver. Et, du sprøjter parfumen på for tæt, så den er våd. To, du slår duften lidt ihjel, når du rører ved den fugtige duft. Parfume har nemlig en top, midte og bund, og de tre niveauer skal have lov til at udvikle sig, som de er lavet til. Så holder duften også længere.

Du sprøjter de forkerte steder

De bedste steder på din krop, som du kan påføre din parfume er på dine håndled og bag dine ører. Dér er der varmt, fordi blodet strømmer kraftigt igennem. Det betyder, at din parfume vil være mere intens.

Pas på med at sprøjte parfume i dit hår, fordi det kan gøre det tørt. Og så kan der sker slemme ting og sager.

4 Du sparer på sagerne

Altså parfumen bruger du, men når den er ved at slippe op, begynder du at spare på den. Så er der en lille sjat tilbage i den ellers store flaske, og det er et no go. Luften i flasken påvirker parfumeresten, så den hurtig bliver sur. Så spar aldrig på resterne, når du bruger parfume – nyd den i stedet.

5 Bruger det på tøjet

Laver du en lille duftsky, som du går ind i? Det er nemlig meget bedre for huden, har du hørt. Jovist, men din duft holder ikke lige så længe, fordi den ikke er i kontakt med varmen fra din hud. Og så risikerer du, at parfumen laver pletter på dit tøj, hvis du går ind i den lille parfumesky. Det er da værd at tage med i overvejelserne, når du vil dufte dejligt.

6 Du bruger aaaalt for meget

For at dufte godt hele dagen, går du all in om morgenen. Men det er en stor fejl. Det kan sagtens være, at du ikke selv kan dufte det, men det kan andre. Og det er bare ikke særlig fedt at sidde ved siden af en i bussen, som bruger en parfume, der dufter af gammel dame, vel? Der kan jo være nogen, som ikke kan lide din parfume.

Mere om