6 geniale tips til, hvordan du får en glad vagina

Husker du at passe godt på din vagina?

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Var der ikke engang en eller anden, der snakkede om en glad vagina i et sundt legeme? Okay, måske var det ikke heeelt sådan, det blev sagt. Men det er altså virkelig vigtigt, at du sørger for at passe på din vagina. Derfor får du her seks tips til, hvordan du kan passe godt på din vagina.

Læs også: 20 sunde vaner, du burde have, inden du fylder 25

1. Hygiejne

Vi er sååå bange for, at vi lugter mellem benene. Men nej. Du lugter IKKE af fisk – og fyre synes IKKE, at du lugter mærkeligt. Der er selvfølgelig nogle bestemte ting, der kan få din vagina til at lugte. Men det er altså helt naturligt. Derfor skal du ikke begynde at vaske dig med sæbe og spraye parfume mellem benene. Det gør din vagina ked af det. Du kan i stedet passe på din vagina ved at lade din krop selvrense – for det gør den faktisk. I know, det er ret amazing. HVIS du endelig skal vaske dig med noget, skal det være en intimsæbe.

Læs også: 5 ting, der får hans penis til at lugte

2. What to wear?

Jeg husker dengang i start-00’erne, hvor min stakkels vagina blev spærret inde i en syntetisk g-streng fra Fishbone. Good times. Hvis du gerne vil passe ordentligt på din vagina, er det altså ud med det syntetiske undertøj. Hiv i stedet den gode bomuldstrusse frem. Så kan din vagina ånde – og det er altså noget, der gør den glad. Hvis du vil passe EKSTRA godt på din vagina, kan du sove bundløs. Din vagina (og din kæreste) vil takke dig.

Pssst – hvis du nogle gange gerne vil have sexet lingeri på, skal du selvfølgelig gøre det.

3. Pas på nummi

Du tørrer dig sikkert rigtig godt, når du har lavet nummer to på toilettet. Men der sidder altså stadig nogle fæle kolibakterier i din nummi. Derfor skal du passe på med, at ting fra din numse ikke bliver overført til din vagina. Det kan du blandt andet gøre ved at tørre dig fra forrest til bagerst, når du har været på toilettet – og ikke omvendt. Du kan også passe på din vagina ved at sørge for, at du ikke går fra analsex til regulært samleje. Så skal fyren i hvert fald lige vaske kalorius godt af først. Ellers kan kolibakterierne fra din nummi ende i din vagina.

Læs også: 4 ting, du skal gøre, lige efter du har haft analsex

4. Er der tørke?

Der er faktisk RET mange kvinder, der har ondt under sex. Har du også? En af grundene kan være, at du simpelthen ikke bliver våd nok. For det kan altså gøre ret nas. Og det er jo ikke meningen, at det skal gøre ondt. Det kan være, at din vagina skal have liiidt mere forspil inden penetrering. Men det kan også være, at du simpelthen ikke bliver våd nok på egen hånd. Og her kan glidecreme altså være noget af et vidundermiddel. Så frem med mirakelcremen, hvis det føles for tørt, når du har sex.

Læs også: 7 overraskende grunde til, det gør ondt, når I har sex

5. Husk lige gummiet

Det kan godt være, at du er på p-piller, har spiral eller noget tredje. Men de former for prævention beskytter altså ikke mod kønssygdomme og HPV. Det gør et kondom til gengæld. Så husk nu gummiet, når du har sex – og særligt, hvis det er med en, du ikke kender supergodt. For din vagina bliver altså RET træt af dig, hvis du pludselig giver den klamydia, kønsvorter eller en anden nasty sygdom.

Læs også: Klamydiaalarm! Se, hvor slemt det står til i DIN by

6. Skift din tampon

Har du helt styr på, hvor ofte du skal skifte din tampon? Og overholder du det? Faktisk begår rigtig mange af os disse 6 fejl, når vi bruger tampon. I værste tilfælde kan du give din vagina Toksisk Shock Syndrom. Og det er altså en virkelig fæl infektion, du ikke ønsker at få. Så husk nu at passe på din vagina, og skift din tampon regelmæssigt.

Læs også: Må man egentlig sove med tampon?