Hvorfor har jeg fedtet hår?

Skøn

6 overraskende grunde til, at du har fedtet hår

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den august 11, 2017

Fedtet hår er jo noget af det mest irriterende, fordi det er så svært at skjule. Godt nok kan du bruge tørshampoo, men det er altså bare rarest ikke at have fedtet hår. Én ting er, at håret bliver fedtet, fordi du ikke vasker det nok, men hvorfor er det så også fedtet samme dag, du har vasket hår?

Har du problemer med fedtet hår? Så læs: Det skal du gøre, hvis dit hår bliver hurtigt fedtet.

1 Du har menstruation

Det er som om, du altid kan give din menstruation skylden – men det kan du altså også i rigtig, rigtig, rigtig mange tilfælde. Så ikke nok med at den er skyld i din PMS og din urene hud, så kan den også være skyld i dit fedtede hår. Alle hormonerne kan nemlig få dine oliekirtler til at gå amok, så din hovedbund føles mere fedtet den tid på måneden. Det, du kan prøve at gøre, er at bruge en salicylsyre shampoo, som kan fjerne overskydende olie fra hovedbunden. Så kan du jo bruge den, når du har menstruation og bruge en almindelig shampoo resten af tiden.

2 Du har konstant hestehale

Aaaah, du kender garanteret den dejlige følelse af at få håret væk fra ansigtet. Meeen måske skal du tænke dig en ekstra gang om, før du sætter det op i en hestehale. Når du sætter håret tilbage i en hestehale, kan det nemlig føre til en ophobning af olie og snavs omkring hårelastikken. Al den snavs og olie bliver fanget i dit hår, og derfor får din hovedbund ikke lov til at ånde, og håret ser dermed fedtet ud.

3 Du bruger den forkerte shampoo

Alles hår er forskelligt, og derfor findes der også forskellige shampooer til de forskellige hårtyper. Og hvis du bruger den forkerte type shampoo til dit hår, kan det skabe irritation i din hovedbund. Igen vil olien i hårbunden blive fanget og få dit hår til at føles fedtet. Det gælder om at finde den helt rigtige shampoo, så hør eventuelt din frisør ad om din hårtype, og find så den matchende shampoo.

4 Du bruger for meget shampoo

Du tyer sikkert til din shampoo, hvis du bliver ved med at have fedtet hår hver dag. Så skal det da lige have en ekstra omgang vask. MEN her tager du fejl. Det hjælper nemlig slet ikke at vaske det ekstrameget. Det kan derimod have den modsatte effekt. Når du vasker dit hår for meget, vil olien i dit hår og hovedbund forsvinde, og det vil få din krop til at producere endnu mere olie for at gøre op for den mistede olie. Det betyder, at der er så meget olie, at dit hår bliver fedtet.

5 Du har krøllet hår

Ja, sorry to say, men dit krøllede hår kan altså virke fedtet oftere end andres. Grunden er ret simpel. Når du har krøllet hår, børster du det ikke lige så ofte som folk med glat hår. Og det hjælper nemlig på det fedtede hår at børste det regelmæssigt. Ved børstningen kommer olien fra hovedbunden nemlig hurtigere gennem håret og til sidst helt væk derfra, og så giver det jo sig selv, at olien bliver længere i håret og i hovedbunden, når det ikke børstes.

6 Du har skæl

Olien i din hovedbund fremmer svamp og skæl, og det er derfor, du ofte ser de her små hvide flager, når dit hår er fedtet. Det er en ond cirkel, fordi skællen samtidig fanger olien, så den ikke kan komme væk fra hovedbunden. Derfor skal du helst bruge en skælshampoo for at komme af med de små, irriterende flager og dermed det fedtede hår.

 

Kilde: Self

Mere om