6 ting, du HELT sikkert skal vide om din klitoris

Sidder klitoris der, hvor du tror? Det kan du finde ud af her.

author
Emilia Jacobsen

Åh ha, klitoris er altså for mange en gåde. Hvor sidder klitoris egentlig? Og hvad i alverden er det for en lille ært, der sidder dernede og giver dig sådan en god følelse, når den bliver rørt ved helt rigtigt? Du ved garanteret ikke særlig meget om den lige nu, men bare rolig, vi gør dig meget klogere …

Læs også: Hvad sker der egentlig, når du får en søvnorgasme?

1 Størrelse

Din klitoris kan faktisk ændre størrelse fra dag til dag. Jep, den er god nok – den kan svulme op og altså hæve ret meget. Det sker eksempelvis, hvis du eller en anden rører ved den, fordi blodtilstrømningen øges, når du bliver tændt.

2 Placering

Tja, hvor sidder klitoris egentlig? Du er måske allerede klar over det, men hvis ikke, er den slet ikke så svær at finde – for de fleste i hvert fald. Den allerbedste måde at finde den på er at sætte dig foran et spejl og simpelthen kigge efter den. Brug dine hænder til at åbne op dernede, og kig så efter en lille ært eller knop, som sidder oppe øverst på dig. Sidder klitoris mon der, hvor du troede?

Du kan også sagtens prøve at føle dig frem – måske vil du også kunne mærke en god følelse i kroppen, når du strejfer den med fingrene.

3 Ømhed

Din klitoris kan sagtens gøre ondt. Det er selvfølgelig ikke et godt tegn, hvis du konstant føler dig øm omkring den. Så er det i hvert fald en god idé at kontakte din læge. Men der er simpelthen SÅ mange nerver forbundet til din klitoris, at det ville være mærkeligt, hvis du aldrig har oplevet, at den gør lidt ondt.

4 Formål

Ja, hvorfor er den der overhovedet? Et af formålene er helt klart at give dig nogle skønne, lækre orgasmer. Ja tak. Men skal den andet end det? Nope, faktisk ikke.

5 Udseende

Klitoris kan faktisk se meget forskellig ud fra person til person. Den kan både have forskellige rødlige farvenuancer, men den kan også variere virkelig meget i størrelse. Så klitoris er slet ikke noget, der kan sammenlignes.

6 Usynlighed

Hele din klit er faktisk ikke synlig. Tværtimod er den meget større end som så. Inde bag ved, altså indeni dig, fortsætter din klitoris nemlig og kan altså være helt op til 10 centimeter lang. Det er nærmest, som om du har en lille minipenis indeni dig, hvor kun spidsen er synlig.

Læs også: 5 ting, du opdager, når du kigger på din vagina