6 ting, du skal gøre, hvis du er typen, der sveder meget

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Vi kan alle sammen svede en del, når det er sommer. Men der er bare nogle, der sveder mere end andre. Er du typen, der sveder meget? Så kan du forhåbentligt bruge et eller flere af disse tips til, hvordan du kan blive mindre selvbevidst og have det behageligere, når svedmonstret viser sit grumme ansigt.

Læs også: Sådan finder du hurtigt og diskret ud af, om det er dig, der lugter af sved

1. Trusseindlæg

Det her er bare et life hack, der vil noget. Hvis du har en langærmet bluse på og er bange for at få svedpletter, kan du snige et par trusseindlæg i armhulen. Indlæggene suger sveden, så du undgår pletter på tøjet. Det er da smart.

2. Babypudder

Hvis du sveder meget, kan det faktisk nærmest gøre ondt, når sveden løber. Om det så er ned ad ryggen, under brysterne, i numsesprækken eller andre steder. Du kan holde din hud tør ved at bruge babypudder. Yes. God, gammeldags babypudder til babyers numser. Hæld lidt på håndfladerne, klap hænderne sammen og “smør” pudderet på de områder, hvor du sveder meget.

3. Bomuld

Din hud har brug for luft. Og den kan altså ikke ånde ordentligt i en eller anden smart kjole i 99 procent akryl. Gå efter luftige gevandter i bomuld. Og du behøver altså ikke ligne din tante Gerda, der ligner Luna fra Bamse & Kylling. Find en dejlig bomuldskjole med luftige ærmer, der måske sidder til i taljen. Din krop (og dine svedkirtler) vil takke dig.

4. Ud med cykelshorts

Det kan være sååå ubehageligt, når dine lår gnider mod hinanden. Derfor går du måske med afklippede strømpebukser eller cykelshorts under kjoler og nederdele. Og det er vaaarmt. Du kan med fordel prøve barrierecreme. Det er et lille vidundermiddel fra apoteket, der gør, at du kan smide de dumme cykelshorts langt væk. Cremen skal smøres på dine inderlår – og vupti, så gør det ikke ondt længere. It’s a miracle.

5. Mad og drikke

Spicy mad og koffein er no-go, når du sveder meget. Så skift chili con carne ud med en salat. Og prøv at skære ned på kaffen – den gavner ikke din krop, når du sveder.

6. Luft

Køb en ventilator. Seriøst. Bare en billig bordventilator – eller en håndholdt. Eller bare en god, gammeldags vifte. Og brug så lige fem minutter på at ligge og slappe af og akklimatisere i et afkølet rum, når du har været i bad. Du har det sikkert megavarmt, når du lige er steget ud af badet. Og hvis du ikke akklimatiserer, sveder du bare igennem tøj og makeup på ingen tid.

Læs også: 5 måder at undgå at svede alt for meget under sex