7 grunde til, at du nogle gange har mere udflåd end normalt

Har du nogle gange meget udflåd?

author
Annemarie Friis Persson

Det er helt normalt at have udflåd som kvinde. Men har du nogle gange meget udflåd? Eller i hvert fald mere udflåd end normalt? Det kan der være flere forskellige grunde til. Her har vi samlet syv af dem.

Bare rolig, de giver ikke alle sammen grund til bekymring. Der er nemlig alt muligt forskelligt, der kan påvirke dit udflåd. Der er dog nogle få tilfælde, du skal være opmærksom på. Læs med her og find ud af, hvilke.

Læs også: 9 ‘klamme’ ting, din krop gør, som faktisk er tegn på sundhed

1 Du er ophidset

Når du er ophidset, bliver du våd dernede. Det skyldes blandt andet øget udflåd, der fungerer som smørelse ved penetration.

2 Du tager p-piller

Eller en anden form for hormonal prævention. Meget udflåd er nemlig en af bivirkningerne ved hormonal prævention. Øv!

3 Du er syg

Meget udflåd kan også skyldes, at du fejler noget. Ubalance i underlivet, betændelse og sexsygdomme kan alle påvirke dit udflåd. Du vil dog oftest opleve andre symptomer samtidig, hvis du fejler en af ovennævnte. Du vil for eksempel opleve ændringer i konsistensen, farven, lugten og måske også opleve irritation og smerte. Hvis du er i tvivl om du fejler noget, så giv din læge et kald.

Meget udflåd kan også være et tegn på en allergisk reaktion.

4 Du tager medicin

Tager du antibiotika, kan du også have mere udflåd end normalt. Antibiotika kan nemlig forstyrre bakteriefloraen i din vajayjay, og du kan risikere at få svamp. Og en af symptomerne på sådan en svampeinfektion er altså øget udflåd.

5 Du har ægløsning

Du ved måske godt, at du har ægløsning 14 dage før din menstruation. Men vidste du, at du så også måske har mere udflåd end normalt, når du har ægløsning? Når du har ægløsning kan du desuden opleve, at dit udflåd bliver vådere, klarere og mere “elastisk”.

6 Du har glemt noget …

Har du prøvet at glemme en tampon i din vajayjay? Eller et kondom? Det er mere normalt, end du lige går og tror. Er du en af dem, der har prøvet det? Så oplevede du måske at have mere udflåd end normalt. Desuden skulle lugten og farven ændre sig. Så husk at tjekke efter!

7 Du er gravid

Har du meget udflåd? Og har du haft ubeskyttet sex for nylig? Så er du måske gravid. Når du er gravid, kan du nemlig opleve at have mere udflåd end normalt. Meget udflåd er faktisk et af de tidlige tegn på graviditet. Og det er ikke kun mængden af udflåd, der ændrer sig, når du er gravid. Farven kan også ændre sig. Nogle kvinder bløder nemlig lidt i forbindelse med deres graviditet og kan derfor opleve brunlig udflåd.

Læs også: 4 måder, du kan blive gravid på, selvom du tager p-piller