Du får irriterende bumser

Skøn

7 overraskende grunde til, at du får bumser

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den august 11, 2016

Bumser er måske nok noget Fanden har opfundet for at gøre livet surt for os ganske almindelige mennesker. Vi prøver at gøre, hvad vi kan for at få en pæn hud, men i perioder er det som om, det ikke vil lykkes. Vi kan bare ikke komme af med de irriterende bumser.

Jo jo, vi ved, at de kommer, når det er den tid på måneden og hormonerne hopper derud af. Men hvad med de andre dage om måneden, hvor du ikke har menstruation? Der er syv overraskende grunde til, at de grimme røde bumser bliver ved med at dukke op.

Din telefon

Du har den liggende i din taske, din jakkelomme, dit bord, din bukselomme og har den helt sikkert også med på toilettet. Din telefon er en bakteriebombe, og når du taler i telefon, får du en masse af bakterierne på din kind.

Fingrene væk

Du har en vane med at røre dig selv i ansigtet. Tænk, hvor mange bakterier der sidder på dem, du rører jo ved supermange ting bare i løbet af en halv time. Rør dig kun i ansigtet, når du lige har vasket hænder, men krads ikke i bumser. Det gør det kun værre. Du skal kun presse dem, når de er klar til det. Er du lidt i tvivl om, hvordan du presser den rigtigt, så læs det her. Det kan redde dig fra mange nye bumser.

Det er for hårdt

Har du uren hud og tænker at en grov exfoliering kan hjælpe, tager du grueligt fejl. Når du bruger en med korn, en vaskeklud eller en ansigtsbørste, kan du sprede bakterier, så du får endnu flere bumser.

Glemmer at skifte hovedpudebetræk

Når du ligger i sengen og bobler, virker det hele så fredeligt. Desværre er det sådan, at din hovedpudebetræk er en bakteriekoloni, så du bør skifte det mindst en gang om ugen. Husholdningsarbejde slipper du altså ikke for, hvis du vil af med dine bumser.

Du dyrker solen

Får du mange bumser i de perioder, hvor du ligger og steger i solen, skyldes det nok ikke solcremen. Det er faktisk solen, der udtørrer din hud, og det øger olieproduktionen.

Bonusinfo: Du synes, at dine bumser forsvinder, når du har fået sol, men det er faktisk bare din hud og dine bumser, der får samme farvetone – det ligner de forsvinder, uden at de faktisk gør det.

Dine accessories

Har du tendens til bumser i panden eller på hagen og kæben, så tænk lige over, om du ofte har hat eller tørklæde på. Vi får nemlig ikke vasket de to ting så ofte, og de bliver fulde af bakterier, der gnider sig mod din hud.

Du træner med makeup

Din hud tager skade af, at du træner med makeup på – også selvom du måske ikke bliver våd af sved. Når du får det varmt, åbner dine porer sig, og selvom det kun er en lille smule, så kan makeup og andet snavs (for eksempel bilos) tilstoppe dine porer.

Mere om