Curve-model: ”Når jeg siger, at jeg er model, kigger folk mærkeligt på mig”

Curve-model Rachel fortæller om sit modelliv

author
Mette Pabst

Da curve-model Rachel Bæk Flindt var lille, fik hun hele tiden at vide, at hun var smuk. Alle mente, at hun burde være model, og der var ikke noget, hun hellere ville end at udleve modeldrømmen. Men så ramte puberteten. Og med ét ændrede Rachels krop sig. Pludselig begyndte hun at få hofter, bryster og brede skuldre.

Og med kroppens forvandling begyndte folks kommentarer at ændre sig. ”Jeg fik pludselig kommentarer, som at jeg da godt kunne blive model, hvis jeg tabte mig. Eller at jeg da havde et pænt ansigt, men …” fortæller Rachel Bæk Flindt.

Læs også: De kaldte hende ‘klam’ og ‘abe’ – men Sofie er selv glad for sine arme

Overdrev sin træning

I dag er Rachel Bæk Flindt 21 år. De sidste seks år har hun arbejdet som curve-model hos forskellige bureauer og er i dag hos Le Management, der er et af Skandinaviens største modelbureauer. Hun har blandt andet lavet sporttøjsreklamer og billeder til magasiner.

Men selvom Rachel har levet af sit udseende i flere år, er hun først nu ved at acceptere sin krop, som den er. Dengang hun blev spottet i et fitnesscenter og fik tilbudt job som model, gik der flere måneder, før hun fortalte det til sine veninder. ”Jeg synes, det var rigtig pinligt, at alle kunne gå på nettet og se, at jeg var en størrelse 42, når mine veninder gik i XS fra H&M,” siger Rachel og fortsætter:

”Så det var faktisk ikke noget, jeg var stolt over. Det er kommet senere.” Følelsen af at veje for meget, selvom hun var blev tilbudt en modelkontrakt, betød, at Rachel i en periode trænede fem timer om ugen i træningscentret for at komme ned i en mindre størrelse. ”Jeg håbede, jeg kunne blive en ’almindelig’ model i en størrelse 34, men jeg kom aldrig derned, for det er min krop bare ikke bygget til,” fortæller hun.

Læs også: Irina The Diva viser sit livs krise frem: Det hele var lort

Får stadig kommentarer om vægten

I dag er Rachel glad for, hvordan hun ser ud. Samtidig kan hun mærke, at der er kommet mere fokus på at sælge smart tøj til kvinder, der ikke har det klassiske ultraslanke modellook.

Men det er ikke alle, der kan forstå, at en model kan se ud som hende. ”Når jeg siger, at jeg er model, kigger folk mærkeligt på mig. Når jeg så uddyber, at det er som curve-model, siger folk ’nå på den måde’.

Kommentarerne går dog ikke Rachel på mere. Hun har lært at acceptere sin krop, som den er, og ignorere de mennesker, der mener, hun ikke kan være model, fordi hun har kurver. “Jeg ser sådan her ud, og jeg tjener penge på mit udseende. Så nogen må jo synes, at jeg er pæn, ikke?” ”Man kan sagtens være smuk, selvom man ikke er en størrelse 34,” siger hun.

View this post on Instagram

Latest for @zizzifashion 🌺🌸

A post shared by Curve Model – Rachel Flindt (@rachelbaekflindt) on

Billedet øverst i artiklen er taget af fotograf Henrik Adamsen.