Denne ENE ting, du bruger hver eneste dag, giver dig uren hud

Har du uren hed? Måske glemmer du at vaske dit sengetøj ofte nok. Se her, hvor tit du bør gøre det.

author
Anja Bruneskjold

Argh, kender du det der med aaaltid at få bumser, når du skal noget vigtigt? Yes, det gør vi også. Og det er jo virkelig irriterende at rende rundt med uren hud – også selvom det sker for os alle. Men faktisk er der særligt én ting, du gør hver eneste dag, som påvirker din hud, uden du måske tænker over det.

Hvor ofte skifter du sengetøj?

Måske er du allerede klar over, at både dit dyne- og pudebetræk skal vaskes jævnligt. For det skal det virkelig! Særligt, hvis du vil undgå, at bakterier fra sæberester og hårprodukter OG gamle, døde hudceller bliver kørt rundt i hele ansigtet, når du sover. For selvom du er omhyggelig med din renserutine, så er det simpelthen umuligt at undgå de døde hudceller, som sætter sig i pudebetrækket.

SÅ ofte skal du i virkeligheden skifte sengetøjet

Egentlig er det ret almindeligt at få bumser og uren hud af sit pudebetræk. Men hvorfor ikke undgå det, når man kan? Faktisk siger Dr. David E. Bank til Huffington Post, at man bør skifte sit pudebetræk intet mindre end hver tredje dag. Ja, du læste rigtigt. Hver tredje dag. Det er vist de færreste, der gør det. Men det er nu heller ikke nær så nødvendigt, hvis ikke du har problemer med uren hud.

Sådan kan du OGSÅ komme bumserne til livs

Det kan virkelig være irriterende at rende rundt med uren hud – og det kan gøre rigtig ondt. Derfor er det faktisk supervigtigt, at du altid sørger for at holde din hud fugtet. Hvis den er tør, begynder den ofte at producere ekstra meget talg – og så er det, at bumserne begynder at dukke op. Sørg for at rense din hud både morgen og aften, og brug både dag- og natcreme, der passer til din hud. Nogle gange kan det også være en god idé at finde cremer og andre produkter uden parfume. På den måde undgår du nemlig at stresse huden unødigt.

Læs også: Undersøgelse: Rødhårede har mest sex