Denne OVERRASKENDE ting gør det svært for dig at tisse efter sex

Kan du ikke tisse efter sex? Læs om en overraskende ting, der gør, at du har svært ved at tisse efter sex

author
Annemarie Friis Persson

Du må ikke tisse lige inden sex, men du SKAL tisse lige efter sex. Og du er bange for, at du kommer til at tisse under sex. Det er altså ikke nemt med det tis der. Du ved helt sikkert godt, at du altid bør tisse efter sex for at undgå at få blærebetændelse. Men nogle gange kan man altså godt have lidt svært ved det. Og hvorfor mon det? Her er en overraskende ting, der gør det svært for dig at tisse efter sex.

Læs også: Sådan kan du tvinge dig selv til at tisse 

Blame it on the hormons

Du kender det helt sikkert. Efter et godt knald skynder du dig ud på toilettet for at tisse, fordi du har fået banket det ind i hovedet, at du SKAL tisse efter sex. Du sætter dig ned og venter på at kunne høre strålen ramme vandet. Men der sker ikke noget. Du går i panik. For hvad nu, hvis du får blærebetændelse igen? Men bare rolig! Der findes faktisk en heeelt naturlig forklaring på, at du nogle gange har svært ved at tisse efter sex. Og det gør altså ikke noget, at du ikke kan tisse lige bagefter – bare du gør det, så snart du kan.

Når du får en orgasme, eller rettere sagt, HVIS du får en orgasme, udskiller din krop et hormon, der gør det sværere for dig at tisse. Hormonet kaldes vasopressin og reducerer mængden af vand, der udledes i din urin. Hvis du har problemer med at tisse efter sex, er det altså ikke et dårligt tegn. Tværtimod. Det betyder jo bare, at du har været heldig at opleve noget, som kun lidt over halvdelen af alle kvinder får lov til at opleve. En orgasme. Man må tage det sure med det søde …

Læs også: Dit hårtab kan skyldes hormoner – også selvom du er ung