Hvorfor har man menstruation på samme tid?

Skøn

Derfor bliver din menstruation synkroniseret med din venindes

Sponseret

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den maj 14, 2018

Det virker jo SÅ mærkeligt, at din cyklus lige pludselig kan ændre sig, så du får menstruation på samme tid som din veninde. Har du prøvet det? Det er vel egentlig meget smart. Så ved du jo altid, hvornår du skal have det, og så har du også altid en, du kan låne bind eller tamponer af… eller hvad?

Bedste veninder har altid menstruation på samme tid

Aaargh, sådan hænger det vist ikke helt sammen. Bare fordi I er bedste veninder, betyder det nødvendigvis ikke, at I har menstruation på samme tid. Men er det så bare en myte eller hvad? Måske, måske ikke. Det er meget svært at afklare, fordi der er lavet undersøgelser både for og imod. Men alt i alt virker det til, at der ikke kan bevises en helt reel sammenhæng mellem veninder, familie eller kollegaers menstruation.

Kvinders menstruationcyklus er forskellige, og derfor varierer længden af cyklussen fra kvinde til kvinde. Det betyder faktisk, at der er rigtig stor sandsynlighed for, at du på et eller andet tidspunkt i dit liv kommer til at have menstruation samtidig med dem, du går meget sammen med. Om det så er din kollega, bedste veninde eller søster. Jeres menstruation vil altså ramle ind i hinanden på et tidspunkt. Og dét er grunden til, at din menstruation ‘synkroniseres’ med din venindes på nogle tidspunkter.

Men må du så låne et bind af din veninde?

Selvfølgelig må du det. Men du skal bare være klar over, at det slet ikke er sikkert, at I har brug for den samme type og størrelse bind. Tjek Always My Fit-skemaet nedenfor. Her kan du se, at du bliver allerbedst beskyttet, hvis du bruger et bind, der nærmest er designet til dig.

Mens din veninde måske bløder ret kraftigt og bruger størrelse L i trusser, kan det være, at du bløder let og bruger størrelse M i trusser. Det vil altså sige, at I ikke skal bruge den samme størrelse bind – i hvert fald hvis I begge vil opnå den allerbedste beskyttelse. Så jo, du kan som nævnt sagtens låne er bind af din veninde, hvis du selv er løbet tør. Men så er der bare større risiko for, at du ikke får den optimale beskyttelse eller pasform. Eller måske endda at du skal skifte bind meget oftere.

Har du lyst til at hjælpe os? Brug 3 minutter, og vær med i konkurrencen om en brunch for 2

Artiklen er sponseret af Always