Derfor er dine nipples nogle gange knastørre

Åh, kender du også det der med at have tørre brystvorter? Se her, hvorfor det overhovedet sker.

author
Anja Bruneskjold

Av, kender du det der med, at man nogle gange får knastørre brystvoter? Det er heldigvis ret normalt – men nogle gange klør det bare supermeget – og det er jo virkelig irriterende. Men hvornår er det egentlig lige, at man får tørre brystvorter?

1 Når du dyrker motion

Hvis du er typen, der ret ofte dyrker motion, så har du måske også prøvet at få tørre brystvorter. Huden ved brystvorterne er reeet tynd, og der skal derfor ikke særlig meget til, før den bliver irriteret. Når du dyrker motion, er det ofte det fugtige miljø fra sveden, som giver dig de tørre brystvorter.

Læs også: Der findes syv forskellige slags nipples – hvilken type har du?

2 Når du rører ved dem

Der sker nok ikke noget, hvis du rører dine nipples en gang imellem. Men måske er du for eksempel typen, der eeelsker at blive rørt på brystvorterne, når du har sex? Hvis det sker virkelig ofte, så er der altså rimelig stor sandsynlighed for tørre brystvorter. Men det ER jo rart at blive rørt på sine brystvorter … Heldigvis kan du komme det tørre til livs med en omgang tyk bodylotion.

3 Hvis du tager varme bade

Du ved sikkert allerede, hvor ofte det er smart at gå i bad. Og du er højst sandsynligt også med på, at temperaturen på vandet i den grad kan påvirke din hud. Hvis vandet er for varmt, tørrer din hud lettere ud. Og det er faktisk ENDNU værre for huden på dine brystvorter. Det er, som om der ikke skal særlig meget varme til … Højst sandsynligt, fordi huden er så tynd.

4 Hvis du er allergisk

Der er ret stor forskel på allergiske reaktioner. Men hvis du er en af dem, der for eksempel får rødt udslæt, når du spiser noget, du ikke kan tåle, så har du garanteret også oplevet at få tør hud. Det er, som om huden starter med at blive HELT rød, men hurtigt bare bliver helt vildt tør. Forestil dig så lige at få en allergisk reaktion på dine nipples. Av! Det er i princippet det samme, der sker, men fordi huden er så tynd, føles det bare ekstra ubehageligt.

5 Du har tøj på, der kradser

Der kan være mange årsager til, at man har ømme brystvorter. Og det samme gælder altså med det tørre af slagsen. Det er jo SÅ irriterende at have en eller anden strikbluse på, der bare kradser og klør helt vildt. Og særligt, hvis den kradser på huden ved brysterne. Så er det altså stensikkert, at du får tørre brystvorter.

Vidste du egentlig, at brystvorter faktisk ændrer størrelse med alderen?