Bumser på hagen

Skøn

Derfor får du bumser på hagen – og dette er løsningen

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den november 10, 2016

Argh, bumser er så meganederen at have, og det er som om, at de aldrig helt forsvinder. Nogle gange kommer de ikke rigtig frem, men ligger bare og ulmer under huden. Andre gange springer de bare frem som knopper fra et bøgetræ, når foråret er på vej. Men de er irriterende, og væk skal de. Savner du nogen, der siger “derfor får du bumser, og dette er løsningen”? Det gør vi lige her.

Derfor får du bumser på hagen

Når du får bumser på hagen og kæbelinien, skyldes det en hormonel ubalance. Hvad dælen er så det? Jo, denne ubalance kan komme, når du har menstruation, eller når du er stresset, og hvad der hører med til det – for lidt søvn, dårlig kost og generel utilpashed i din krop.

Det er altså en god idé lige at se lidt indad her. Er der nogle ting, du går og tænker på? Er der en eksamen, du er bekymret over? Har du for travlt på arbejdet? Er der problemer i familien eller vennegruppen? Få du kæmpe udbrud lige op til din menstruation?

Er det hele lidt svært at holde styr på i hovedet, så er det en supergod idé at lave en lille hud-dagbog, hvor du skriver nye udbrud op, og om det er i forbindelse med den tid på måneden, eller en stresset periode.

 

Dette er løsningen

Fedt fedt fedt og så lidt mere fedt. Altså du skal spise sund fedt. Få omega-3, nødder, avocado og så spis grove grønne grøntsager som broccoli. Så ja, igen handler det om at spise sundt.

Usundt fedt, sukker og mælk kan være med til at fodre bumserne, selvom de er hormonelt betinget. Og du kan få bumser andre steder af den usunde mad.

Prøv også at drikke mere urtete. Det kan være brændenældete, grøn te eller pebermynte-te med friske mynteblade og kogt vand. Mere lækkert bliver det ikke.

 

 

Kilde: Hercampus, Healcure, AnnmariegianniSkinacea

Mere om