Derfor kan dine brystvorter gøre ondt

Har du også overvejet, hvorfor dine brystvorter gør ondt? Så tjek disse muligheder ud!

author
Anja Bruneskjold

Kender du det der med, at ens brystvorter gør ondt? Selvom det er ret almindeligt, er det stadig SÅ ubehageligt. For det kan virkelig være smertefuldt. Tjek disse fire mulige årsager til, at dine brystvorter gør ondt. Måske finder du forklaringen på dine smerter.

1 Du dyrker meget motion

Og særligt løb. Det er ikke fordi, selve motionen får dine brystvorter til at gøre ondt. Men din top eller t-shirt kan godt gnide op og ned henover brystvorten. Og så bliver den tynde hud nemt slidt og irriteret. Måske har du set de der billeder af folk med blødende brystvorter, der løber marathon? Av. Det kan undgås med en sports-bh eller en meget stram top. Og hvis du skal løbe rigtig langt, kan det være en hjælp at smække et plaster henover brystvorterne, så de er helt beskyttede fra slid.

2 Du tager medicin

Nærmest al medicin har bivirkninger. Og noget medicin gør simpelthen dine brystvorter mere følsomme. Derfor kan du altså godt opleve, at dine brystvorter gør ondt. Hvis du har det sådan, er det smartest, hvis du taler med din læge om, hvad du kan gøre for at løse det. Så vil du højst sandsynligt komme smerterne til livs.

Læs også: Derfor ændrer brystvorter størrelse med alderen

3 Du er allergisk

Huden på brystvorterne er som bekendt ret tynd. Og der skal egentlig ikke særlig meget til at gøre dem irriterede. Men måske har du skiftet parfume? Eller måske bruger du en bodylotion, sæbe eller noget vaskemiddel spækket med duft? Det kan du nemt få en allergisk reaktion af. Og det kan resultere i, at dine brystvorter gør ondt.

4 Du har en infektion

Man kan i princippet få infektion alle steder. Men på brystvorterne er det særligt svamp, man kan blive ramt af. Egentlig oplever mange kvinder at få svamp UNDER brysterne. Men svamp eeeelsker at bevæge sig rundt i fugtige områder – og det er der altså rig mulighed for, når man sveder. Og det bliver kun værre, hvis du har en bh eller andet tøj på, som ikke er åndbart.

Læs også: Det siger dine bryster om dig

Kilde: Women’sHealth