Pikslips

Skøn

Derfor kan piger også have ‘pikslips’

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den maj 17, 2018

‘Pikslips’ er det hår, der sidder fra navlen og ned. Den ikke så charmerende betegnelse kommer af, at de fleste mænd er i besiddelse af slipset. Problemet med ordet er bare, at det sgu ikke KUN er mænd, der har ‘pikslips’. Utrooolig mange piger har det også. Så det er egentlig noget fis, at det hedder ‘pikslips’, for hvordan er det så lige, at vi nogensinde skal få det godt med det ‘pikslips’, når vi alle forbinder det med mænd?

Du skal ændre dit mindset omkring dit pikslips

Du skal altså ændre alle dine tanker omkring ‘pikslipset’. For det første kan alle os Sheroes lige starte med at aftale, at vi begynder at kalde det for ‘hår under navlen’ i stedet for. Kast ‘pikslipset’ laaangt væk – det er et skodord! Det har ikke en skid at gøre med en pik.

Men hvad handler det så om? Det handler egentlig bare om, at vi alle sammen har hår på kroppen. Jeps, også os piger. Surpriiise! Vi render alle rundt og fjerner så meget hår på kroppen, at vi helt glemmer, at det er ganske naturligt, at vi har det. Det er helt okay at fjerne sine hår, men det er altså også okay at acceptere, at de er der. Nogle har lyse hår på kroppen, nogle har meget hår på kroppen, andre har ikke meget hår på kroppen, og så er vi også dem, der har mørke hår. Og hvis du har mørkt hår, kender du sikkert især til at have hår under navlen.

LÆS OGSÅ: 3 tanker, du skal stoppe med at have om din kropsbehåring

Men du behøver ikke engang at have mørkt hår for at have hår under navlen, for ved du hvad? Hår under navlen er helt normalt, og det er ikke noget, du behøver at være flov over.

Jeg har også hår under navlen, og jeg kan stadig huske dengang i femte klasse, hvor min trøje krøb op, så man kunne se min navle. En pige fra klassen udbrød ‘Ej, har du pikslips!?’. Selvfølgelig foran alle drengene. *Indsæt selv smiley, der ruller med øjnene*. Det var virkelig ikke fedt, og siden den dag begyndte jeg at fjerne det med en pincet.

Det gør jeg stadig.

Men det vil jeg altså gerne prøve at stoppe med at gøre. Hvorfor? FORDI DET ER HELT NORMALT, og vi burde på ingen måde være flove over det. Heller ikke dig.