DET skal du gøre, hvis du får chili på kønsdelene

Det kan VIRKELIG gøre ondt at få chili på kønsdelene. Se her, hvad du kan gøre.

author
Sara Elisabeth Nedergaard

De fleste af os har prøvet at være lidt uheldige i sengen. Men at få chili på kønsdelene har du forhåbentligt ikke været udsat for – endnu! HVIS det skulle ske, er der heldigvis hjælp at hente i form af disse tre gode, gammeldags husmorråd, som magasinet SELF har fundet frem til.

Men hvordan pokker får man chili på kønsdelene til at starte med, tænker du måske? Jo, det skal jeg fortælle dig.

Det er aften, og du og din kæreste står i køkkenet og hygger med at lave aftensmad. I dag står den på thai, og din kæreste skærer både lime, ingefær … og chili. Frisk, rød, herlig chili. Senere er I under dynerne, og din kæreste prøver at tilfredsstille dig – både med fingrene og med tungen. Fingrene, der har skåret chili. Og tungen, der har været i berøring med den stærke thaimad. Måske er det rart for dig til at starte med. Men pludselig mærker du en brændende fornemmelse mellem benene. Og det er IKKE på den gode måde.

Det svier og prikker og stikker og BRÆNDER i både klitoris og dine kønslæber – ja, hele området står nærmest i flammer. Og det gør. Bare. SÅ. Ondt.

Der er hjælp at hente

Forhåbentligt kan du og kæresten grine lidt af situationen. For det er jo ikke unormalt at opleve pinlige ting under sex. Og er chiliuheldet ude, kan du prøve at følge disse tre råd:

Sæbe?

Er der ildebrand mellem dine ben, giver det nok sig selv, at du har lyst til at hælde koldt vand på ildebranden. Og det skal du også bare gøre. Hvis du ikke er vant til at bruge intimsæbe på kønsdelene, skal du ikke begynde nu. Så bliver din vagina bare ENDNU mere irriteret, end den er i forvejen. Men hvis du jævnligt vasker dig forneden med intimsæbe, kan det være en god idé at gøre nu for at vaske så meget af chilien væk som muligt.

Cool it, man

Vigtigere er det dog, at området bliver kølet ned, når du har fået chili på kønsdelene. Det giver øjeblikkelig smertelindring, ligesom når du for eksempel lægger en isterning på din hånd, hvis du har brændt dig på en ovn eller en pande. Så det er bare om at sprede ben og placere en pose frosne ærter eller lignende på området. Aaaaah …

En tur i køleskabet

Sidste skridt mod lindring indebærer en ekspedition til dit køleskab. Hvis du er rød og irriteret, skal du nemlig finde noget basisk, du kan smøre på området. Her er neutral yoghurt eller A38 rigtig fint – men Peach Melba-yoghurten eller din skyr med hindbærsmag, kan du godt lade stå. For der er både sukker og smag i, og yoghurten skal være så neutral som overhovedet mulig. Smør din neutrale yoghurt på din vagina, men undgå, at det kommer “indenfor”. Hvis din kæreste er ramt af den forfærdelige chilikløe, kan han såmænd bare stikke penis ned i et glas mælk.

Hvis den er HELT gal …

Normalt går en chili-burn væk efter en times tid. Men hvis du STADIG har rigtig, rigtig ondt efter at have fået chili på kønsdelene, skal du en tur til lægen. Det KAN nemlig være, der sidder et lille chilikorn og gemmer sig i folderne dernede.

For at undgå at få chili på kønsdelene anbefales det, at du (og din kæreste) ALTID vasker hænderne grundigt efter at have skåret chili.

Læs også: 8 akavede situationer efter sex