Det skal du stoppe med i badet

Skøn

Dette skal du stoppe med at gøre under bruseren

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den december 13, 2016

Lad os bare være helt ærlige. Du ved, det er på tide med et bad, men du orker bare ikke. Du vil hellere sidde og stene Netflix eller stalke folk på Facebook. Men når du så får taget dig sammen dagen efter, og slæber dig selv ud i badet, så er det jo fantastisk. Hvorfor var det lige, du ikke gad det i går? Der er så dejlig varmt. Sæben føles dejlig på kroppen. Du står lige fem minutter mere. Men der er bare ét problem – der er nogle ting, du bør stoppe med, mens du bader.

Hot hot hot

Din favoritsang mens du bader er Nik og Jay med Hot, og den kører på repeat, mens ruderne dugger, fordi temperaturen stiger. Du elsker varmt vand. Næsten mere end du elsker at følge med i SKAM. Men det udtørrer din hud, og det er ikke rart. Du ender med at blive knastør – og det bliver din hovedbund også. Også dit hår. Så det skal du stoppe med – alt du skal gøre er at skrue lidt ned for varmen.

Don’t stop

Fordi du elsker det varme vand, slukker du heller ikke for det, når du skal vaske dig. Så fryser du jo. Næ nej, du skal nyde badet hele vejen igennem. Der er dog en udfordring, som du ikke helt mestrer at løse. Du får faktisk ikke vasket dig ren. Så snart du tager sæben på kroppen skylles den af. Og så bliver du ikke rigtig ren. Vand alene fjerner nemlig ikke fedt og snavs, der sidder på din krop, og så får du bumser på blandt andet ryggen. Hvor får du dem ellers? Se her.

Scrub it like it’s hot

Når du tager dine strømpebukser af, kommer der en lille støvsky ud af dem. Men den lille  støvsky er ikke støv. Det er døde hudceller fra dine ben. Ja, megaføj! Derfor går du straks igang med din skrubbehandske, for væk skal de. Problemet er bare, at du ikke får den vasket helt ren efter brug hver gang, så den bliver hurtig fyldt med bakterier. Især når den hænger i det fugtige badeværelse. Hvis du ikke kan lide at bruge en bodyscrub (mens vandet er slukket), så skyl din skrubbehandske med kogende vand efter dit bad – så skal bakterierne nok dø.

Mere om