Disse typer alkohol er de værste for din hud

Har du tænkt over, hvad det værste alkohol for huden er? Så tjek denne liste!

author
Anja Bruneskjold

Det kan godt være, at du vælger alkohol ud fra, hvilken type brandert du gerne vil have. Men har du tænkt på i stedet at vælge alkohol ud fra, hvordan det påvirker din hud? Tjek disse seks af slagsen, og find ud af, hvad der er det værste alkohol for huden.

6 Lyse drinks

På sjettepladsen ser vi lys alkohol som gin, vodka og tequila. Disse typer alkohol er ikke de ALLERVÆRSTE, fordi de ikke indeholder nær så mange tilsætnings- og farvestoffer som andre alkoholtyper. Derudover er det alt sammen alkohol, som forlader kroppen forholdsvis hurtigt, og derfor kan det ikke nå at påvirke huden særlig meget.

5 Whisky og rom

Disse typer alkohol, som løber med femtepladsen, burde jo egentlig være “sunde” for huden. De har nemlig ingen tilsætningsstoffer som sådan … Til gengæld indeholder både whisky og rom stoffer, som er tilsat alkohol – et stof, der opstår i forbindelse med fermenteringsprocessen. Og det kan altså både forværre dine tømmermænd OG påvirke huden, så den hurtigt ser ældre ud, end den er.

4 Øl

Måske virker det faktisk ikke så underligt, at øl er med på listen over alkohol, der påvirker huden negativt. Øl er spækket med salt, og det er altså ikke noget, din hud er særlig glad for. Til gengæld er der mange, der hurtigt bliver mætte af øl og derfor ikke drikker nær så meget, som de ellers kunne, hvis det havde været eksempelvis drinks, der var på menuen.

3 Hvidvin

Vi er vilde med hvidvin – men faktisk ligger det på tredjepladsen over noget af det værste alkohol for din hud. De hvide dråber indeholder både salt og sukker, og det er altså noget, der kan gøre dig oppustet og væskefyldt. Noget, man ret tydeligt kan se på din hud.

2 Cocktails

Det er så fint med farvede cocktails fyldt med paraplyer og alt muligt. Men en cocktail indeholder stort set KUN sukker. Og sukker er ret ofte skyld i inflammation.
Den allerværste cocktail er faktisk en Margarita – den indeholder nemlig store mængder af BÅDE salt og sukker. Og det får altså din hud til at hæve op.

1 Rødvin

Yes, den er god nok. Rødvin løber med førstepladsen og er derfor det værste alkohol, du kan udsætte din hud for. Der er ellers lavet tusindvis af undersøgelser om, hvor sundt rødvin er, og de fleste er da også klar over, at rødvinen antioxidanter er reeet sunde. Men når det kommer til huden, er rødvin altså noget af det værste alkohol. Og det bliver endnu værre, hvis du er en af dem, der i forvejen lider af en eller anden hudsygdom. Hvis du drikker rødvin, er det ret sandsynligt, at din hud bliver mere rødlig og en smule plettet sommetider.

Kilde: Popsugar