Er det klamt at dele håndklæde med kæresten?

Har du også tænkt over, om det egentlig er lidt ulækkert at dele håndklæde med andre? Så læs med her, og bliv klogere!

author
Anja Bruneskjold

Er du typen, der bare snupper det første og bedste håndklæde, når du har været i bad? Eller er din kæreste ligeglad med, om han bruger dit i stedet for sit eget, når han skal tørre sig? Der er ret delte meninger om, hvorvidt det er klamt eller ej at dele håndklæde med andre.

Man er jo helt ren

Hvis din kæreste gentagende gange tager dit håndklæde, når han har været i bad, bruger han måske også undskyldingen om, at han jo er heeelt ren, og at det derfor ikke gør noget, at han lige snupper det. Men det gør det altså. For selvom han lige har vasket og skrubbet sig, så efterlader han stadig døde hudceller i dit håndklæde. Ligesom du selv gør. På den måde får I byttet godt og grundigt rundt på bakterier og død hud. Liiiidt klamt!

Derudover er det måske også ret vigtigt lige at have i baghovedet, at man stadig har bakterier fra blandt andet tarmkanalen på sig, selvom man har været i bad. Og de bakterier deler I altså også …

Læs også: Så mange bakterier er der i din vandflaske

Bakterier ELSKER håndklæder

Selvom du ikke vil dele håndklæde med din kæreste, er det dog ikke ensbetydende med, at dit eget ikke er spækket med bakterier. Men de bakterier er jo dine egne – og dem kan din krop altså bedre klare. Bakterierne er vilde med det fugtige miljø, og de formerer sig med lynets hast. Og så er det altså ligegyldigt, hvem der sidst har brugt håndklædet.

Så ofte skal du vaske dit håndklæde

Det er nok de færreste, der vasker deres håndklæde ofte nok. Og det er jo heller ikke, fordi man absolut SKAL vaske det. Men faktisk er det en god idé, hvis du vasker dit håndklæde, når du har brugt det tre gange. Ja, TRE gange! Det er altså laaangt fra alle, der gør det. Og så er det også kun, hvis du lader dit håndklæde tørre fuldstændigt – og hurtigt. For hvis det hænger til tørre ude på et fugtigt badeværelse, så kan du godt regne med, at antallet af bakterier vokser ENDNU hurtigere end ellers. Og så skal det altså skiftes langt oftere.

Læs også: 8 personer fortæller, hvorfor de HADER at dele badeværelse med deres kæreste