Er det VIRKELIG rigtigt, at man kan bruge æggehvider som sæbe til ansigtet?

Foto/ Shutterstock

author
Annemarie Friis Persson

Æg kan bruges til mange forskellige ting. De kan bruges til at bage kage, de kan bruges til at lave røræg, de kan bruges til påskepynt. Og så kan du også spise skallen! Ja, æg har mange forskellige funktioner. Men er det VIRKELIG rigtigt, at man også kan bruge æggehvider som sæbe til ansigtet? Læs med her, og find ud af, hvorvidt du skal smøre æggehvider i ansigtet, næste gang du vasker det.

Læs også: 5 ansigtsmasker, du kan lave af ting, du har i køleskabet

Æggehvider i ansigtet

Det lyder måske klamt. Men der er altså mange fordele ved at bruge æggehvider som sæbe til ansigtet. Æggehvider indeholder nemlig hovedsageligt protein, som beskytter din hud mod skader og gør den mere fleksibel. Desuden sikrer æggehviderne, at din hud ikke tørrer ud. Og hvem vil have tør hud? Så gem æggehviden, næste gang du bager kage.

Har du solskader, akne eller rynker, kan du altså med fordel bruge æggehvider som sæbe, når du vasker din hud morgen og aften. Det kan du gøre, indtil du har opnået det ønskede resultat. Du kan også bruge æggehviderne som ansigtsmaske. Æggehvider er nemlig gode til hjemmelavede ansigtsmasker, fordi dit ansigt næsten optager 100 procent af dem.

Æggehvider gavner ikke kun dit ansigt og resten af din krop – de gavner også dit hår. Så har du æggehvide tilovers fra din ansigtsvask eller ansigtsmaske, kan du komme det i håret. Det skulle styrke håret, gøre det blødere og få det til at syne sundere.

How to …

Så hvordan bruger du æggehvider i ansigtet? Vil du bruge æggehviderne som ansigtsvask, skal du starte med at rense dit ansigt. Brug så æggehviden som sæbe til at vaske dit ansigt og eventuelle andre “problemområder” – både i ansigtet og på kroppen. Skyl så dit ansigt med koldt vand, og tør det. Slut af med en god ansigtscreme.

Vil du bruge æggehviderne som en ansigtsmaske, skal du blot smøre det i ansigtet med fingrene. Lad æggehviderne sidde i 10-15 minutter, og skyl dem så af med vand. Du burde kunne se forskel med det samme. New face, new you. Ansigtsmasker med æggehvide opstrammer nemlig huden, plejer den og får porerne til at trække sig sammen. Så trænger du til at blive frisket op inden aftenens bytur? Så gem lidt æggehvide fra din Amaretto Sour (yes, den lækre drink med æggehvide).

Er du rigtig ruti, kan du eventuelt tilføje noget citron – det virker rensende og forfriskende.

Læs også: Disse ting skal du ALDRIG komme i ansigtet