Er du blevet solbrændt? Sådan plejer du din solskoldning bedst.

Skøn

Er du blevet rød af solen? Sådan plejer du din solskoldning

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den maj 29, 2017

Det føles så rart i solen. Den varmer dig, og du får D-vitamin. Det går sgu da meget godt, og du ser da ikke rød ud. Men så kommer du indenfor efter flere timer i solen. Daaamn, du ligner jo en krebs – du er blevet solbrændt. Solen var sgu djævelsk stærk, så selvom du brugte solcreme, gik det galt.

Hvad nu? Hvordan heler, plejer og forkæler du den røde og ømme hud bedst? Vi synes, det her er en god måde.

Når du opdager det

Er du stadig i solen, når du opdager, at du er blevet solbrændt, så hop ind i skyggen med det samme. Skynd dig under den kolde bruser et par minutter, eller skyl en klud op i noget isvand, og læg den over det solbrændte område.

Er du i nærheden af en kold pool eller et koldt hav, så er det bare med at dyppe dig i det kolde vand et halvt minut og så ind i skyggen.

Brug den rigtige lotion

Olie føles så dejlig blødt på huden, men når det drejer sig om en solskoldning, så lad olien stå i skabet – den kan nemlig gøre det endnu værre. Brug en lotion, der fugter, eller brug Aloe Vera gele, der har helende effekt. Det er en god idé at smøre din hud, når den er fugtig, for så får du nemlig mere ud af plejen, og dét er altså smart.

Husk, du skal ikke være bange for at overdrive – more is less – så spar endelig ikke på produktet. Påfør gerne din lotion flere gange om dagen, så længe du er rødlig.

Slap af med sæben

Det kan være hårdt for din solbrændte hud med en skrap sæbe, så brug en helt mild en af slagsen, uden parfume og farvestoffer, eller vask dig blot med køligt vand. Et varmt bad er i hvert fald en rigtig dårlig idé.

Husk lige plastret

Begynder du at få blærer, så skal de pakkes væk med plaster eller bandage. Så er de nemlig beskyttet mod gnidninger fra tøj og bakterier, der flyver rundt i luften i løbet af dagen. Om natten kan du tage det af igen, så dine blærer får luft. Og så skal du selvfølgelig huske at vaske dem rene hver dag, inden du pakker dem ind, og lade være med at briste blærerne.

Find det løse tøj frem

Stramt tøj er en virkelig dårlig idé, så find i stedet din indre bohemian frem. Er det skuldre og skulderblade, der er brændte, så drop også BH’en. Det gør så ondt med de stramme stropper. Måske har du en bikinitop, du kan bruge under dit tøj, hvis du ikke bryder dig om at gå helt uden.

Drop mere sol

Når solen endelig skinner, kan det være supernederen at skulle holde sig ude af solen, men det er altså en god idé at være fan af skyggen, så længe du er forbrændt. Solens stråler kan godt gå gennem tøj og parasoller, så hold dig indendørs eller i skyggen af en bygning.

 

Mere om