Jeg har en stor næse

Skøn

Er du ked af, at du har en stor næse? Så vil du elske det her

Mette Pabst

Af Mette Pabst Skrevet den maj 23, 2018

Vi bliver proppet med skønhedsidealer om tynde lår, veltrænede maver og slanke taljer. Og vi får også at vide, at en stor næse er et no-go.

Hvis man bruger for meget tid på at følge modeller på Instagram, så kommer man måske til at tro, at kvindenæser skal være bittesmå. Men hallo – der findes ikke én bestemt næse, der er bedre end andre!

Flov over sin næse

Alligevel er der nogle af os, der er kede af vores næser. En af dem er journalisten Radhika Sanghani, der hele sin ungdom følte, at hun var grim, fordi hun havde en stor næse.

Hun har nu startet en kampagne på Instagram, hvor hun opfordrer kvinder med store næser til at dele et billede af deres næse. Kampagnen skal sætte fokus på, at store næser er lige så smukke som små.

View image on Twitter
Radhika Sanghani fortæller, at hun altid har følt, at hun skulle gemme sin næse væk.

“Jeg voksede op med troen på, at du ikke kan være smuk, medmindre du har en lille sød næse som Kate Middleton eller Mila Kunis,” skriver Radhika Sanghani i en klumme hos Grazia Daily.

Andre kvinder deler billeder af deres næser

Ifølge Radhika Sanghani er der mange tåbelige skønhedsidealer, vi heldigvis allerede har brudt med. Men forestillingen om de små, søde næser hænger stadig ved.

“Store næser bliver stadig gemt væk. Vi har brug for forandring”, skriver hun og opfordrer kvinder til at dele billeder af deres store næser.

Mange kvinder har allerede fulgt hendes opfordring og deler billeder af deres næser under hashtagget #SideProfileSelfie.

Kvinderne, der har postet billeder på både Instagram og Twitter, takker Radhika for at sætte fokus på næsetabuet.

Her på Shero er vi vilde med, at så mange kvinder deler billeder af deres smukke næser. Jo flere af os, der elsker vores kroppe, præcis som de er, jo bedre. En anden, der endelig har lært at elske sin krop er Chidera, der nu elsker sine bryster, selvom de ikke ser ud som modellernes.