Er tandblegning egentlig skadeligt for tænderne?

Er tandblegning skadeligt? Find ud af det her.

author
Annemarie Friis Persson

Hvem vil ikke gerne have et kridhvidt tandpastasmil? Jeg tror, det er de færreste, der gerne vil have gule tænder i hvert fald. Men det er altså ikke helt nemt at undgå. Det er jo alle de gode ting, der gør tænderne gule … Kaffe, lakridser og vin. Men så er det heldigt, at man kan blege sine tænder. Eller hvad? Er tandblegning skadeligt? Find ud af det her.

Læs også: Hvad er de hvide pletter på tænderne? Få svaret her

Er tandblegning skadeligt?

Mange er utilfredse med farven på deres tænder. Men det er de færreste, der naturligt har kridhvide tænder. Derfor er der også mange, der får bleget tænder – eller i hvert fald ønsker at få dem bleget. Men er tandblegning skadeligt? Hvis du har sunde og raske tænder, skader det som sådan ikke at få bleget dine tænder hos tandlægen. Men det kan være skadeligt for tænderne at gøre det selv. Selvom det som udgangpunkt ikke er skadeligt at få bleget sine tænder hos tandlægen, bør man ikke få det gjort mere end én gang hvert andet år.

Desuden er der mange andre ting, du kan gøre for at undgå at få gule tænder. Så prøv dem først! Og hvis du stadig er utilfreds med farven på dine tænder, SÅ kan du få bleget dem hos tandlægen.

DDIY

Don’t do it yourself. Der er bare nogle ting, du ikke skal gøre selv. Og tandblegning er altså én af dem. Det er nemt og billigt at blege sine tænder selv. Og der findes efterhånden sååå mange forskellige måder at gøre det på … Men nogle metoder virker slet ikke, og andre er altså skadelige for dine tænder. Når du bleger dine tænder, nedbrydes det tynde beskyttende lag, emaljen, nemlig. Og når først emaljen er væk, kan den ikke blive erstattet. Du kan faktisk risikere at få endnu gulere tænder, end du havde i forvejen, fordi tanden indenunder emaljen er naturlig gul. Desuden kan det skabe irritation i dine gummer.

Så! Lad være med at blege dine tænder selv, selvom det kan være fristende, når du ser bloggere, youtubere og realitydeltagere gøre det på Instagram. De har måske perfekte hvide tænder nu … Men det er ikke sikkert, at de også har det om et par år.

Læs også: 3 helt almindelige ting, du gør hver dag, som faktisk er skadelige for tænderne